News

Geen Vici voor UT, veel beurzen naar vrouwen

Van de 35 Vici-beurzen die wetenschapsfinancier NWO vandaag toekent aan toponderzoekers, gaan er twintig naar vrouwen. In totaal waren er 337 aanvragen ingediend. Geen van de beurzen gaat naar een UT-wetenschapper.

News
Opleidingsdirecteur over onderzoek rekenvaardigheid

‘Tweederde delen door vier? De student wist het niet'

Uit nieuw onderzoek van de Onderwijsinspectie blijkt dat het slecht gesteld is met de wiskunde- en rekenvaardigheden van middelbare scholieren. Anton Stoorvogel, opleidingsdirecteur technische wiskunde, is niet verrast door de uitkomsten en merkt de gevolgen op de UT.

News

Loket kennisveiligheid meer dan 350 keer geraadpleegd

In twee jaar tijd hebben onderzoekers en bestuurders meer dan 350 keer informatie ingewonnen bij het loket kennisveiligheid van de overheid. Maar het raadplegen van dit loket hoeft geen verplichting te zijn, vindt minister Dijkgraaf.

News

Drum-‘n-bass-feest Printerwerken debuteert op campus

Een nieuw evenement op de UT zag dinsdagavond het levenslicht: Printerwerken. Acht UT-studenten transformeerden Zilverling-borrelruimtes MBasement en AbScInt in een drum-’n-bass-tempel. Na een eerste besloten editie voor studievereniging Scintilla en genodigden, staat een open vervolgfeest al op de planning.

  • EN
  • NL
News

PNN: 'Laat internationale beurspromovendi niet door het ijs zakken'

De nijpende problemen van internationale beurspromovendi? Daar is nog niets aan veranderd, blijkt uit een kort briefje dat minister Dijkgraaf dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het Promovendi Netwerk Nederland baalt ervan.

  • EN
  • NL
News

PhD Network Netherlands: 'Don’t turn your back on international PhD candidates on scholarships'

The pressing problems faced by international PhD candidates on scholarships? Still the same, according to a short letter Minister Robbert Dijkgraaf sent to the House of Representatives on Tuesday. PhD Network Netherlands (PNN) is frustrated about the matter.

News

Rookverbod op campus: handhaven lukt niet, zeggen instellingen

Universiteiten en hogescholen vinden het rookverbod op de campus niet te handhaven. Ze nemen boetes voor lief of ze vechten die aan. Maar volgens het ministerie moeten ze gewoon hun ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ nemen.

News

Twentse zonneboot staat in Zeeuws techniekmuseum

De allereerste zonneboot – de Conrad Solar Boat Twente – gebouwd door Solar Boat Twente staat sinds kort in het Industrieel Museum Zeeland. ‘Zo kunnen mensen zien wat we als studenten kunnen bereiken’, zegt teammanager Vera Ottens.

News

Overheid was blind voor mens en recht: lessen voor strijd tegen fraude met basisbeurs

In een blinde strijd tegen fraude heeft de overheid mensen vermorzeld, staat in een schokkend rapport dat een parlementaire enquêtecommissie maandag heeft uitgebracht. Welke lessen zijn er voor de studiefinanciering?

  • EN
  • NL
News

Een dutje in de bieb? Het kan!

In de universiteitsbibliotheek staat sinds kort een slaapcabine, waarin vermoeide studenten en medewerkers twintig minuten kunnen ‘dutten’. Het idee komt voort uit het University Innovation Fellows-programma (UIF) en is bedacht door studenten.

  • EN
  • NL
News

A nap in the library? It is possible!

In the university library, a sleeping cabin has recently been installed, where tired students and staff can ‘nap’ for 20 minutes. The idea comes from the University Innovation Fellows (UIF) program and was conceived by students.

News

Vliegtickets goedkoper dan kamer huren voor Canadese student

Ook in sommige Canadese steden is de woningnood hoog. Het is zo duur om in Vancouver te wonen, dat een student een goedkopere oplossing heeft bedacht: hij woont 700 kilometer verderop en pakt het vliegtuig.

  • EN
  • NL
News

Ook cijfers tonen dalende trend activisme aan

De Student Union constateert een ‘algemene daling in het aantal actieve leden’ bij verenigingen, zo blijkt uit de pas verschenen activismemonitor 2023. Vooral de studie- en wereldverenigingen kampen met dalend activisme.

  • EN
  • NL
News

Figures also show a downward trend in activism

The Student Union notes a 'general decline in the number of active members' among associations, according to the recently published activism monitor 2023. The study and world associations in particular are struggling with declining activism.

News

Nieuws gemist? Subsidie voor Einsteintelescoop & ov-boetes

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Read more articles