News

VVD-senator gaat koepel universiteiten leiden

Hoogleraar Caspar van den Berg volgt vanaf juni Jouke de Vries op als voorzitter van Universiteiten van Nederland (UNL). Daarmee komt opnieuw een VVD’er aan het roer van de universiteitenkoepel.

News

GroenLinks-PvdA wil overzicht van mogelijk onterechte ov-boetes

Hoeveel studenten hebben de afgelopen tien jaar onterecht ov-boetes gekregen, wil Kamerlid Luc Stultiens van GroenLinks-PvdA weten. Een door DUO verloren rechtszaak roept veel vragen op.

News

Inzameling voor vlogger Acid al meer dan 100 duizend euro

Een inzamelingsactie voor de Vlaamse vlogger Acid levert binnen een dag ruim 100 duizend euro op. Dat is veel meer dan de schadevergoeding die hij van de rechter moet betalen. En de teller loopt nog.

News

Rechter straft Vlaamse vlogger zwaarder dan daders dodelijke ontgroening

De Vlaamse influencer Acid krijgt een voorwaardelijke celstraf en 800 euro boete voor zijn onthullende filmpjes over de ontgroening van Sanda Dia. Ook moet hij een schadevergoeding van 20 duizend euro betalen.

  • EN
  • NL
News
Discussie rond internationalisering ook onderwerp van gesprek op P-NUT dag

‘PhD’s die lesgeven maken zich zorgen over de politieke koers’

‘Mind the Gap’ is vrijdag het thema van de jaarlijkse P-NUT PhD & EngD Day. Bestuursleden Lea Berkemeier en Bram Kohlen merken dat naderende veranderingen in het hoger onderwijs ook promovendi niet onberoerd laten.

  • EN
  • NL
News
Discussion on internationalisation also a topic of discussion at P-NUT day

'Especially PhDs who teach are concerned about the political direction'

'Mind the Gap' is the theme of the annual P-NUT PhD & EngD Day on Friday. Board members Lea Berkemeier and Bram Kohlen have noticed that impending changes in higher education do not leave PhD candidates untouched.

News

DUO legt te hoge ov-boetes op, meent rechter

Studenten krijgen al jarenlang te hoge boetes als ze hun ov-kaart niet op tijd stopzetten. Studiefinancier DUO heeft nog niets veranderd na een bijna twee jaar oude uitspraak van de rechter.

  • EN
  • NL
News

Deze fixus op Engelstalige trajecten houdt geen stand, waarschuwt jurist

Een numerus fixus op het Engelstalige traject van opleidingen maakt een indirect onderscheid op basis van nationaliteit. En dat mag niet zomaar, waarschuwt Job Buiting, voorheen jurist bij het ministerie van Onderwijs.

  • EN
  • NL
News

This student quota for English-taught tracks won’t survive, warns lawyer

A limit on the number of students enrolling for English-taught tracks leads to indirect discrimination based on nationality. And that is not permitted, warns Job Buiting, who previously served as a lawyer for the Ministry of Education.

News

Vrouwen maken meer kans op Veni-beurs dan mannen

Het verschil is klein, maar aan het begin van hun wetenschappelijke carrière maken vrouwen meer kans op een beurs bij onderzoeksfinancier NWO dan mannen. Dat stellen drie hoogleraren.

News

UT-alumna leert kinderen interactief omgaan met de dood

Hanne van Willigenburg studeerde in 2007 af op de UT aan de masteropleiding Educational Science & Technology (EST). Nu zet ze in haar eigen praktijk gaming en animation in om kinderen interactief te leren omgaan met de dood. Ze schreef recent het boek Dood & Doei.

News

Student wacht vaak langer op kamer dan studie duurt

De wachtlijsten bij sociale studentenhuisvesters zijn nog altijd lang. Soms hebben studenten al bijna hun diploma behaald voordat ze een kamer aangeboden krijgen, blijkt uit nieuwe cijfers.

News

ScienceGuide heeft genoeg geld ingezameld

Het platform ScienceGuide gaat voorlopig door. Een wervingsactie heeft voldoende financiële steun opgeleverd om de website in de lucht te houden, schrijft de redactie.

News

Dutch Student Orchestra treble for UT student Jitse Leeftink

For the third consecutive year, UT student Jitse Leeftink is playing in the Dutch Student Orchestra (NSO). This year, he also became treasurer of the board. On Wednesday 21 February, the orchestra will perform in Enschede.

Read more articles