News

UT-onderzoeker Paul Benneworth (46) overleden

Paul Benneworth, die als onderzoeker tien jaar aan de UT werkte, is dinsdag onverwacht in zijn slaap overleden. Hij vertrok vorig jaar naar Noorwegen voor een hoogleraarschap en hield een kleine aanstelling aan de UT. Benneworth werd 46 jaar.

News

Create Tomorrow will be online

This year’s edition of Create Tomorrow will be held online on the 29th of May. The physical event had to be canceled due the COVID-19 outbreak, but the student think tank will be organized in a digital form.

News

Wat betaalt student aan extra’s voor studie?

Tekenmaterialen, bijdragen voor excursies of een Raspberry Pi. Sommige opleidingen leggen (een deel) van de kosten bij de student neer. Maar wat mag een opleiding doorberekenen aan hun studenten? Dat wilde Uraadslid Ivo Bruijl woensdag weten van het CvB.

News

Premiere Campus Talks: a bit awkward, strong on content

The new UT talk show Campus Talks premiered Tuesday night. Nearly 140 viewers followed the online conversation about the much-discussed corona apps via YouTube. Can Campus Talks compete with Jinek and Op1? A report of the evening.

News

Uraad stemt in met tijdelijke werkplekken De Es

De Uraad stemde vanmorgen in met het plan om minimaal 150 extra werkplekken te realiseren aan de Es. De raadsleden kregen van het CvB de toezegging dat die circulaire en tijdelijke werkplekken van dezelfde kwaliteit zijn als permanente.

News

Aftellen tot 1 juni: waar blijven de nieuwe studenten?

Vooralsnog hebben zich minder nieuwe studenten aangemeld dan vorig jaar om deze tijd. Maar de deadline is nog niet verstreken en tot die tijd houden de universiteiten en hogescholen goede moed. ‘We denken dat de piek nog moet komen.’

News

Meer tentamenfraude, of valt dat wel mee op de UT?

‘Nu toetsen digitaal en op afstand worden afgenomen, verlaagt de UT haar standaard’, zei Dick Meijer (PvdUT) vanmorgen in de Uraad. Hij spreekt over meer fraude en het verminderen van de kwaliteitseisen. Het CvB ziet dan anders en is van mening ‘dat toetsen eerlijk en goed worden afgenomen’.

News

UT formeel geslaagd voor instellingstoets

De UT is volgens de NVAO geslaagd voor de instellingstoets kwaliteitszorg. Na een eerder positief mondeling besluit van het visitatiepanel, is nu ook het oordeel van de onderwijskeurmeester zelf positief. Minister Van Engelshoven keurde daarnaast het UT-plan voor de kwaliteitsafspraken goed.

News
Online open dagen

‘We willen de sfeer van de UT neerzetten’

De UT verwacht zo’n vierduizend deelnemende studiezoekers op haar online open dagen deze week. ‘Het liefst willen we de normale campus laten zien, maar ook wij weten nog niet hoe die er in september uit zal zien’, zeggen projectleiders Rita de Wilde en Lucien Nijland.

News
Adviesrapport Trimbos Instituut over alcoholbeleid

Wat er niet is, kun je ook niet opdrinken

Hoe zorg je ervoor dat studenten minder alcohol drinken? Geef het goede voorbeeld op de campus, adviseert het Trimbos Instituut. Zorg voor duidelijke spelregels en goedkope alcoholvrije drankjes.

News

Leenstelsel schrikt scholieren niet af

In 2015 is de basisbeurs afgeschaft, maar dat houdt havisten en vwo’ers niet tegen: ze gaan nog net zo vaak studeren als voorheen. Bovendien lenen ze meer bij DUO dan ze aan beurs mislopen.

News

Online UT-talkshow over coronacrisis

De UT start dinsdagavond met haar eigen online talkshow Campus Talks. In het programma, dat geleid wordt door universiteitshoogleraar Peter-Paul Verbeek, bespreken wetenschappers en studenten de actualiteit rondom de coronacrisis. De eerste aflevering gaat over de veelbesproken corona-apps.

Read more articles