De term ‘tijdelijke werkplekken’, wekte nogal wat scepsis op bij de Uraad. ‘Neem de Buitenhorst’, zei Uraad-voorzitter Herbert Wormeester (CampusCoalitie). ‘Dat is tijdelijke huisvesting, maar het staat er inmiddels meer dan tien jaar. En iedereen die er werkt heeft het gevoel dat het toch echt tijdelijke huisvesting is. Het voldoet gewoon niet.’ Dat gebrek aan kwaliteit, dat de leden associëren met tijdelijke huisvesting, bracht de Uraad tot het advies om toch vooral permanente huisvesting te realiseren.
Maar dat is volgens Mirjam Bult, vicevoorzitter van het college, niet nodig. ‘We willen semi-permanente huisvesting, om zo flexibel te blijven in het scenario dat we in de toekomst krimpen. Dat past in onze strategie, waarbij we voorzichtig zijn met extra vierkante meters realiseren.’ Deze investering is verantwoord, vindt Bult. ‘Ook omdat de materialen die we gebruiken circulair zijn. We kunnen ze opnieuw gebruiken in een ander gebouw als dat nodig blijkt.’
De Uraad ging in dit verhaal mee, omdat Mirjam Bult toezegde dat de nieuwe huisvesting niet van lagere kwaliteit zal zijn dan permanente kantoren. De huisvesting aan de Es is volgens planning april 2021 klaar.