News

UT student starts petition to lower tuition fees

Gleb Podorozhnyy, a student of Creative Technology, started a petition to lower the tuition fees for non-EU students. Due to the corona crisis, education at the UT is entirely online now. ‘I didn’t come to the Netherlands for lessons over Skype.’

News

Klimaatstaking gaat door, maar dan digitaal

Vrijdag zouden wetenschappers samen met scholieren de straat opgaan om te protesteren tegen de klimaatverandering. Dat gaat natuurlijk niet door. Het wordt nu een digitale demonstratie.

News

UT zet in op drie onderzoeksdomeinen

De UT kiest in haar nieuwe onderzoeksstrategie voor drie overkoepelende domeinen: gezondheid en zorg, verbonden gemeenschappen en duurzame omgeving. Met deze strategie, een uitwerking van de missie en visie Shaping2030, wil de UT haar onderzoek aan maatschappelijke uitdagingen en thema’s verbinden, zegt rector Thom Palstra.

News

Instellingen blijven dicht tot na de meivakantie

Het kabinet heeft de maatregelen tegen het coronavirus verlengd tot en met 28 april. Het onderwijs blijft nog iets langer dicht, tot na de meivakantie. Maar daarna is de crisis nog niet voorbij, waarschuwt premier Rutte zojuist.

News

Minder Europese miljoenenbeurzen naar Nederland

Nederlandse onderzoeksinstellingen hebben veertien Europese advanced grants in de wacht gesleept. Daarmee staat Nederland op een gedeelde vijfde plaats. Het Verenigd Koninkrijk heeft naast zijn EU-lidmaatschap ook de koppositie ingeleverd.

News

Cijfers bewijzen: docenten voelen zich het meest betrokken

In het basisonderwijs raken docenten het vaakst emotioneel betrokken bij hun werk, maar ook in het hoger onderwijs gebeurt het veel, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

News

‘Wees coulant voor promovendi’

Geef promovendi in de coronacrisis langer de tijd of verander de eisen aan hun proefschrift, zegt Lucille Mattijssen van het Promovendi Netwerk Nederland. ‘Gezondheid is belangrijker dan onderzoek.’

News

Liveblog: Coronavirus (week 14)

In this liveblog, we will share the latest updates with you regarding the coronavirus and measures both the UT and its community are taking.

News

Taste zingend de crisis door met digitale cantus

Een slot op de sociëteit en stamkroegen wegens het coronavirus dwong studentenvereniging Taste tot een bijzonder staaltje omdenken: een online cantus. Niels Borst van het organiserende moresgenootschap Ius Sanctus, vertelt.

News

‘Harde knip’ tussen bachelor en master ter discussie

De strenge scheidslijn tussen bachelor- en masteropleidingen verdwijnt misschien een jaartje, nu de coronacrisis voor studievertraging zorgt. De universiteiten gaan een voorstel doen.

News

‘Lieve acties’ voor studenten in geldnood

De coronacrisis raakt veel studenten in de portemonnee. Sommige instellingen proberen daarom een handje te helpen. Ze innen het collegegeld een maand later of starten steunfondsen.

News

Studenten gaan nog niet extra lenen

De Dienst Uitvoering Onderwijs heeft niet de indruk dat studenten de laatste tijd meer zijn gaan lenen onder invloed van de coronacrisis. Er is vooralsnog geen stijging van het aantal aanvragen te zien.

Read more articles