News

Nood breekt wet: geen NSE dit jaar

Met het oog op de coronacrisis heeft minister Van Engelshoven vorige week bepaald dat de Nationale Studenten Enquête dit jaar niet doorgaat. Er is veel begrip voor dat besluit, maar de spijt is er niet minder om.

News

Novel-T has a ‘corona support’ team for entrepreneurs

Novel-T is helping regional companies with challenges related to the corona crisis. Their special support team has assisted 300 entrepreneurs so far. ‘For UT spin-offs and startups, the biggest issues right now are access to facilities and capital,’ says Jaap Beernink, CEO of Novel-T.

News

Honderden studenten kloppen aan bij vakbond

Zo’n vijfhonderd studenten hebben afgelopen week hulp gevraagd bij een speciaal coronacrisis-meldpunt van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en vakbond FNV.

News

Studenten belanden niet op straat door de coronacrisis

Niemand mag uit huis worden gezet tijdens de coronacrisis. Dit heeft minister Van Veldhoven van Wonen afgesproken met de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen.

News
UT students abroad

‘My mom begged me to come back’

More than 150 UT students are currently abroad. Some who returned home to their families on a voluntary basis, but there are also students who are stuck abroad, with no option to return to Enschede. We spoke to four students, currently in residing in either Spain, Vietnam or New Zealand, about their situation.

News

Na de euforie: wat is de schade?

Docenten in het hoger onderwijs werken keihard om vanuit hun woonkamers te redden wat er te redden valt. Maar tegelijkertijd groeit het besef dat er met het afstandsonderwijs ook veel verloren gaat.

News

Kelderende klandizie voor campussupermarkt

Waar veel supermarkten worden overspoeld door hamsteraars, is het in de campussupermarkt opvallend rustig. Door de fysieke sluiting van de universiteit struinen alleen de campusbewoners als klanten nog rond. ‘Met drie man kunnen wij het werk wel aan.’

News

Huishoudboekje in tijden van corona

Geld moet rollen? Een avondje naar het café of de bioscoop zit er dankzij het coronavirus voorlopig niet in – en dat scheelt in de kosten. Maar rijk zullen studenten er niet van worden, vreest het Nibud.

News

Voorjaarsvakantie wordt niet verschoven

Het verschuiven van de voorjaarsvakantie, om meer ruimte te creëren in de introductieperiode, is van de baan. De Uraad stemde woensdag in met het voorstel om de introductie - van zondag tot en met dinsdag - aan het begin van kwartiel drie te houden.

News

Bart Koopman nieuwe decaan ET

Hoogleraar Biomechanical Engineering Bart Koopman is de nieuwe decaan van de faculteit Engineering Technology. Hij volgt per 1 april Geert Dewulf op, die de afgelopen zeven jaar decaan was bij ET.

News

No culture on campus until autumn

As issued by the government this week, all public gatherings are prohibited until the 1st of June. This heavily influences the cultural events at the UT. All are being cancelled or rescheduled until autumn.

News

TechMed Centre helpt zorgsector met innovaties

Tientallen UT’ers werken momenteel met man en macht om de zorgsector bij te staan in de coronacrisis. Vooral binnen het TechMed Centre, waar ze ver zijn met een techniek om meer mensen van dezelfde beademingsmachine gebruik te laten maken.

Read more articles