News

‘I notice an increase in bias towards Chinese people’

With the coronavirus receiving more and more attention in news outlets, Chinese UT student Yifei Yu sees the anti-Chinese sentiments in the Netherlands also increasing. The master student in Construction Engineering believes these sentiments provide an ideal opportunity for Chinese people to create awareness about bias.

News
UT-hoogleraar Bas Denters betrokken bij prijswinnend project

‘Supporter van Elkaar past bij strategie UT’

Met het project ‘Supporter van Elkaar’ won de stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ onlangs 50.000 euro. Hoogleraar Bestuurskunde Bas Denters is nauw betrokken bij het project, en liet er studenten onderzoek naar doen.

News

Nieuw onderzoek: ‘Vergroot de zichtbaarheid van postdocs’

Postdocs aan Nederlandse universiteiten kampen met onzekere carrièreperspectieven, stress en depressieklachten. Onderzoekers trekken aan de bel en pleiten voor betere begeleiding en een eigen functieprofiel.

News

TG blij met terugkeer loting

De Tweede Kamer stemde dinsdag voor een terugkeer van loting bij het selecteren van studenten. De UT-opleiding technische geneeskunde is blij met dat besluit, zegt studieadviseur en selectiecoördinator Marieke Hofman. TG is de enige bachelor op de UT die selectie aan de poort hanteert.

News

Leenstelsel treft studenten uit gezinnen met middeninkomens

Studenten uit gezinnen met middeninkomens worden het hardst geraakt door het leenstelsel, blijkt uit onderzoek. Ze krijgen weinig aanvullende beurs en de bijdrage van hun ouders kan dat niet compenseren.

News

Geen Vici voor UT

De UT noemt het ‘teleurstellend’ dat er dit jaar geen Vici-beurs wordt toegekend aan UT’ers. De Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is bedoeld voor ervaren onderzoekers.

News
Vijf jaar na de Maagdenhuisbezetting

‘De minister kan niet meer om het personeel heen’

De Maagdenhuisbezetting was vijf jaar geleden voorpaginanieuws, maar kregen de actievoerders hun zin? De eisen van docenten en medewerkers worden beter gehoord dan ooit, maar van democratisering is weinig terechtgekomen.

News

'Sloppy science is often not intentional'

Research integrity isn’t at the forefront of everyone’s minds yet, says University of Utrecht professor of Jurisprudence Ton Hol, who was the main author of a report for a network of European universities on this subject. Universities should work on that. There’s room for improvement of scientists’ knowledge of methods of research and statistics. The requirements for integrity in research should become stricter, and the atmosphere at universities should become more open, to be able to discuss difficult issues in research.

News

Arbeidsinspectie aan de slag met rapport WOinActie

De arbeidsinspectie gaat nog dit jaar onderzoek doen naar de werkomstandigheden aan Nederlandse universiteiten. De collectieve klacht van protestbeweging WOinActie en vakbond FNV is nu officieel in behandeling genomen.

News

Collegegeldkorting voor tweede lerarenopleiding

Leraren die een tweede lesbevoegdheid willen behalen krijgen vanaf september een korting van 3.500 euro op het collegegeld in het eerste jaar. De Algemene Onderwijsbond vindt het niet voldoende.

News

Ook Kamer ziet loting weer zitten

Als het aan de Tweede Kamer ligt, keert loting terug als selectie-instrument bij opleidingen met een capaciteitsfixus. Een meerderheid stemde zojuist in met een opheffing van het verbod.

News

Student starts petition to ‘veganize’ the UT

Many vegetarian and vegan students are unsatisfied with the amount of food options available for them on campus, according to student Leon Borgdorf. That’s why he started a petition to have more vegetarian and vegan food on campus.

Read more articles