News

Skeuvel organiseert derde editie ‘Schaats4daagse’

Studentenschaatsvereniging Skeuvel organiseert deze week de derde editie van de ‘Schaats4daagse’. Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen de 203 deelnemers dagelijks hun rondjes schaatsen op de IJsbaan Twente voor een felbegeerde medaille.

News

Leraar in exacte vakken? Toch maar liever niet

Een kwart van de bètastudenten wil best leraar worden. En dat zijn heus niet alleen de zwakkere studenten. Waar gaat het dan mis? Want verreweg de meeste afgestudeerden gaan uiteindelijk toch iets anders doen.

News

Universiteit Maastricht betaalt losgeld uit eigen zak

Het losgeld dat de Universiteit Maastricht in december heeft betaald aan de cyberhackers die de computersystemen hadden gegijzeld, komt uit private middelen van de universiteit. Dat geldt ook voor alle andere gemaakte kosten, schrijft de minister.

News

Merel Lasschuijt wint scriptieprijs

Studente Business Administration Merel Lasschuijt won afgelopen vrijdag de scriptieprijs van consultancybureaus SeederdeBoer en Hieroo. De prijs is een cheque ter waarde van 1000 euro en een meeloopdag met een consultant van een van beide bureaus.

News
UT-medewerkers krijgen voor zomer nieuw systeem

Bellen en samenwerken via Microsoft Teams

Alle UT-medewerkers gaan voor de zomer over op Microsoft Teams. Dit systeem biedt zowel digitaal bellen als een digitale samenwerkingsomgeving en vervangt het huidige Skype for Business.

News

Spanning om uitwisselings- en onderzoeksbudget EU

Door de moeizame onderhandelingen over de meerjarenbegroting van de Europese Unie staat het budget van de Erasmusbeurzen en het onderzoeksprogramma Horizon Europe op losse schroeven.

News

Nederlandse universiteiten en hogeschool doelwit Iraanse hackers

Drie Nederlandse universiteiten en één hogeschool zijn aangevallen door Iraanse hackers. Ze probeerden academische kennis zoals boeken en lesmateriaal buit te maken. Ook wilden ze inloggegevens van studenten bemachtigen.

News

Academie-Kus voor onderzoeker van harassment

Genderwetenschapper Marijke Naezer schudde de universiteiten wakker met haar onderzoek naar scientific harassment, zegt onderwijsvakbond AOb. Daarom krijgt ze vandaag, op Valentijnsdag, de Academie-Kus.

News
Stukafest: bonte avond

‘Pak een plankie, papier en wat stiften’

Paalfitness in de jungle, luisteren naar fietsen door Rotterdam en een sensory overload. Het is een kleine greep uit de zestien acts die voorbijkwamen tijdens de dertiende editie van Stukafest, gisteren in de Enschedese binnenstad.

News

Werk aan de winkel voor gezamenlijke bachelor VU en UT

De nieuwe bacheloropleiding werktuigbouwkunde van de UT en de VU is nu een semester onderweg. Locatiedirecteur Pieter Roos en cultuurbewaker André de Boer zijn tevreden, maar zien ook verbeterpunten. De studenten zelf voelen zich naar eigen zeggen als proefkonijnen en zien niet zo veel van de stad Enschede.

News
Initiatiefnemer Ellen Giebels over voorstelling Mindlab

‘Een cultuur verander je met z’n allen’

De theatervoorstelling Mindlab gaat vanavond, in Kootwijk, in première. Initiatiefnemer is UT-hoogleraar Ellen Giebels. Zij hoopt dat de voorstelling niet alleen discussie aanwakkert, maar bovenal een cultuurverandering op universiteiten teweegbrengt.

News

UT lijdt verlies op Hogekampverbouwing

De UT lijdt verlies op de verbouwing van de Hogekamp. De oorspronkelijke businesscase blijkt niet haalbaar. Vooral de onderhoudskosten en afschrijvingen vallen hoger uit. Het CvB neemt daarom financiële maatregelen. Het bedrag dat daarmee gemoeid is, is nog niet bekend.

Read more articles