News

Uraad pleit voor zachtere landing nieuwe studenten

De Uraad vroeg woensdagochtend extra aandacht voor een zachte landing in de eerste periode van het studentenleven. Zij pleit voor het inwinnen van professioneel advies.

News
Nieuw Lange Termijn Strategisch Huisvestingplan

CFM naar Boerderij, robotica in Gallery

In het nieuwe Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan van de UT verhuist de dienst CFM naar de Boerderij, wordt het Paviljoen een ontmoetingscentrum, krijgt ET een nieuwe werkplaats en komt het cluster robotica in de kop van The Gallery. Volgende week bespreekt het CvB de plannen met de Uraad.

  • EN
  • NL
News

Spervuur van vragen Tweede Kamer over Engels aan universiteit

De Tweede Kamer baalt nog steeds dat de universiteiten van Twente en Eindhoven het Engels officieel tot hun voertaal hebben verheven. Sussende woorden van de minister mochten niet baten.

  • EN
  • NL
News

Barrage of questions about use of English at universities

The House of Representatives is still unhappy with the fact that the University of Twente and Eindhoven University of Technology have elevated English to the status of official language of communication at their respective institutions. The minister’s appeasing words have not been able to calm the situation.

News

‘The problem is that desire is fulfilled’

Fitting for the week of Valentine, the DesignLab organized its first Lightbulb chat of this year, with the topic ‘Technology and Desire’. Guest speaker was Professor Ciano Aydin, the head of Philosophy Department, who mostly focused on Tinder.

News

Online hulp voor studenten met concentratieproblemen

Veel studenten kampen met concentratieproblemen, stellen Amsterdamse huisartsen. Een nieuwe website met online vragenlijst moet studenten helpen hun klachten aan te pakken.

News

Negen dagen Kick-In: wel of niet te lang?

Duurt de Kick-In met negen dagen niet te lang? Dat vraagt de Universitaire Commissie Onderwijs zich af op basis van een evaluatie onder deelnemers van de afgelopen Kick-In. De nieuwe commissie verandert voor de aankomende introductie in ieder geval niks aan de lengte. Wel moet er meer duidelijkheid komen, zowel voor studenten als organisatie.

News

Jaarplan SU: werk maken van studentenwelzijn

De Student Union zet in haar jaarplan in op het verbeteren van studentenwelzijn, onder meer door het opleiden van student-vertrouwenspersonen. En het thema duurzaamheid staat nu voor het eerst expliciet op de agenda. SU-voorzitter Dirk Koelewijn licht het jaarplan toe.

News

VVD botst met minister: wat gebeurt er met geld van de basisbeurs?

Hoeveel studenten merken dat hun onderwijs beter wordt, nu de basisbeurs is afgeschaft en het hoger onderwijs er miljoenen bij krijgt? In een groot politiek debat kwam regeringspartij VVD in aanvaring met onderwijsminister Van Engelshoven.

News
Vanessa Evers

‘Still trying to figure out what is going on’

For the past six months, professor Vanessa Evers has been on sabbatical in Singapore, where she is leading the NTU Institute of Science and Technology for Humanity (NISTH). Her time away from Twente will last at least another year, but in the meantime she is setting up a joint lab between NISTH and the UT.

News

Stormschade campus valt mee

Storm Ciara die gisteren in alle hevigheid over het land raasde, richtte op de campus relatief weinig schade aan. Het bleef beperkt tot enkele omgevallen bomen, wat wateroverlast en weggewaaide bouwhekken, dakpannen en panelen.

News

D66 wil loting terug

Loten voor opleidingen is eerlijker, duidelijker en makkelijker dan studenten selecteren op motivatie en geschiktheid, vindt regeringspartij D66. De partij wil het verbod op loting schrappen.

News

Meer studenten mogen straks betalen per studiepunt

In je eigen tempo studeren en betalen per studiepunt: twaalf hogescholen en twee universiteiten willen aanhaken bij het experiment met ‘flexstuderen’. Minister Van Engelshoven vindt het goed.

Read more articles