News

UT wil stoppen met lerarenopleidingen maatschappijleer

De faculteit BMS en het college van bestuur willen stoppen met de lerarenopleidingen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Dit tegen het advies van de opleidingscommissie van de vakgroep ELAN in.

News

Onderwijs en onderzoek steeds kwetsbaarder voor cybercriminaliteit

Door het gebruik van cloud-toepassingen en het uitbesteden van ict-beheer aan externe partijen krijgen cybercriminelen meer kansen, waarschuwt SURF. Instellingen moeten alles op alles zetten om hen buiten de deur te houden.

News

Spandoekactie tegen Engels op UT

Een groepering onder de naam ‘Geuzenbond’ protesteerde deze week bij de ingang van de universiteit tegen het Engels op de UT. Op het spandoek stond ‘stop verengelsing, spreek Nederlands’.

News

Minister: geef jonge uitvinders meer duidelijkheid

Universiteiten zijn prima in staat om te bepalen hoe zij omgaan met uitvindingen van hun studenten, vindt de minister. Wat haar betreft voldoet de wetgeving, maar kunnen de spelregels wel wat duidelijker.

News

Tijdelijke contracten: grote verschillen tussen universiteiten

De ene universiteit geeft docenten en ‘universitair docenten’ snel een vast contract, terwijl de andere universiteit liever een tijdelijke functie aanbiedt. De verschillen zijn groot, ziet het Rathenau Instituut.

News

CodeSandbox Startup van het jaar

UT-startup CodeSandbox is door ondernemersplatform Sprout benoemd tot ‘Start-up van het jaar 2019’. De jury noemt de onderneming van UT'ers Bas Buursma en Ives van Hoorne een ‘potentiële unicorn’.

News

Universiteit Maastricht betaalde twee ton losgeld bij cyberaanval

Het bestuur van de Universiteit Maastricht geeft toe dat het losgeld heeft betaald aan de hackers die vlak voor kerst een grootschalige cyberaanval uitvoerden. Om de gegijzelde computersystemen te bevrijden, moest de universiteit 197 duizend euro neertellen.

News

Veel opleidingen in één keer door de keuring

Afgelopen jaar kwamen honderden opleidingen van hogescholen en universiteiten zonder kleerscheuren door de keuring van accreditatieorganisatie NVAO. Slechts 22 moesten hun huiswerk overdoen.

News
Lezing over de schaduwkanten van het internet

‘Nederlanders kunnen goed onder de radar vliegen’

In een tot de nok toe gevuld Amphitheater sprak Huib Modderkolk gisteravond bij Studium Generale over de schaduwkanten van het internet. Het verhaal van de Volkskrant-journalist richtte de schijnwerpers op de duistere wereld van de inlichtingendiensten, internetspionage en sabotage.

News

Tandarts kan zo aan de slag, letterkundige bijt op houtje

Pas afgestudeerde tandartsen hebben snel een vaste baan en een goed inkomen, stelt uitkeringsinstantie UWV, terwijl letterkundigen en archeologen zeer matige vooruitzichten hebben.

News

Ook Kamer is benieuwd: hoeveel docenten zijn er nodig?

Minister van Engelshoven voelt er weinig voor, maar de Tweede Kamer denkt er anders over: die wil toch laten uitzoeken hoeveel docenten er ongeveer nodig zijn in het hoger onderwijs.

News
Pre-symposium Veerstichting

‘Alleen geïnteresseerd zijn is al genoeg’

Wie is verantwoordelijk? Jij of ik? Deze vraag staat centraal bij het symposium van de Enschedese afdeling van de Veerstichting op maandag 10 februari in de Performance Factory. Aan het woord is medeorganisator en UT-student, Iris Overgaauw.

Read more articles