News

Studiekiezers trekken zich weinig aan van arbeidsmarkt, ziet CPB

Kies je een studie die je leuk vindt of ga je voor het geld? Voor dat laatste ziet het Centraal Planbureau weinig bewijs. Jongeren laten zich in hun studiekeuze niet aantoonbaar beïnvloeden door de kans op werk of de hoogte van het startsalaris.

  • EN
  • NL
News

Iets minder internationale studenten naar universiteiten

Ongeveer een op de drie eerstejaars studenten aan de Nederlandse universiteiten komt uit het buitenland, blijkt uit de definitieve tellingen. Het zijn er net iets minder dan voorheen.

  • EN
  • NL
News

Slightly fewer international students at universities

Around one in three first-year students at Dutch universities is from abroad, final figures show. There are slightly fewer of them than before.

  • EN
  • NL
News

Onderwijsraad: ‘Terug naar tekentafel met wet internationalisering’

Als het aan de Onderwijsraad ligt, gaat minister Robbert Dijkgraaf langer nadenken over zijn wetsvoorstel dat de internationalisering van het hoger onderwijs in goede banen moet leiden. Dit voorstel schept te veel onzekerheid, zegt voorzitter Edith Hooge.

  • EN
  • NL
News

Education Council: ‘Back to drawing board for internationalisation law’

If it’s up to the Dutch Education Council, Minister Robbert Dijkgraaf will take more time to think about his bill, which which aims to reassert control over the internationalisation. This bill is creating too much uncertainty, says chair Edith Hooge.

News

‘Het gaat snel bergafwaarts met de academische vrijheid in Turkije’

In Amsterdam hebben zondag zo’n 25 mensen gedemonstreerd tegen de aanhoudende aanvallen op de academische vrijheid van de bekende Turkse Boğaziçi Universiteit. De steun voor de universiteit begint af te brokkelen, vrezen ze.

News

Tellingen: vwo’ers kiezen vaker voor het hbo

Het lijkt voor vwo’ers normaler dan voorheen om naar het hbo te gaan. Afgelopen september zijn er bijna 8.900 aan een opleiding in het hoger beroepsonderwijs begonnen: 7,9 procent meer dan vorig jaar.

News

Vakbond: Laat fiscus meebetalen aan aflossen studieschuld

De jongerenafdeling van vakbond CNV wil belastingvrij aflossen van de studieschuld mogelijk maken. Via de cao. 'Dat maakt een sector aantrekkelijk voor afstudeerders.'

News

Van alle studenten in hoger onderwijs is 17 procent international

Niet 40 maar 17 procent van de studenten in het hoger onderwijs komt uit het buitenland. Dat blijkt uit cijfers die het Rathenau Instituut presenteert. Internationals kiezen vaak voor een opleiding met minder kans op werk.

News

Nieuws gemist? Geen introkampen meer & Solar Team naar Zuid-Afrika

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Miljoenenbeurzen en nieuwe identiteit voor vakgroep Onderwijskunde

De voormalige vakgroep Onderwijskunde zet haar werkzaamheden voort als ‘Professional Learning & Technology’. De nieuwe identiteit gaat gepaard met de start van zes grote onderzoeksprojecten en bijna een verdubbeling in personeel.

News

Wat doet afkomst met je kansen aan de universiteit?

Er gaan minder jongeren met een migratieachtergrond naar de universiteit dan je zou mogen verwachten. Voor het eerst in jaren krijgen universiteiten daar weer enig zicht op.

News

UT establishes 26 all-gender toilets

The UT establishes more all-gender toilets on campus. A total of 26 toilets in various buildings will be designated as all-gender.

News

Stuurgroep Kick-In: geen introductiekamp meer

Geen introductiekampen meer tijdens de opleidingsprogramma’s van de Kick-In. Dat is het advies van de Kick-In stuurgroep, die vindt dat een programma op de campus beter past bij de doelen van de introductie en ‘de huidige tijdsgeest’.

Read more articles