News

Universiteiten maken nevenfuncties hoogleraren beter inzichtelijk

De veertien universiteiten hebben nieuwe overzichten van de nevenwerkzaamheden van hun hoogleraren online gezet. De registers zijn via de website van universiteitenvereniging UNL te raadplegen.

News

Students on UT Scholarships: ‘They expect us to be above average’

For many non-EU/EAA students, the University of Twente Scholarship (UTS) represent a golden ticket to further their professional growth through a graduate programme (MSc) at the UT, be it with a list of requirements. What does it mean to be a UT Scholar? Four first-year scholarship recipients reflect on whether the glitter is worth the weight of gold.

News

Solar Team Twente debuteert op Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

Solar Team Twente verschijnt in september 2024 aan de start van de Sasol Solar Challenge in Zuid Afrika. Het is de eerste keer dat het Twentse team deelneemt aan de race, die bekendstaat als één van de meest uitdagende zonneraces ter wereld.

News
Jan Willem Bruins is het nieuwe hoofd beveiliging

‘Studenten zoeken de grenzen op en dat moeten ze ook vooral doen’

Met 38 jaar aan politie-ervaring als bagage streek Jan Willem Bruins (59) deze maand neer op de campus. De Tukker volgde Benno Kiers op als hoofd beveiliging. ‘Ik ben talloze keren lángs de UT gereden, nu vond ik het moment om de afslag te nemen.’

News

Willen opleidingen geneeskunde inderdaad weer gaan loten?

Drie van de acht opleidingen geneeskunde willen misschien weer gaan loten, schrijft dagblad Trouw. Ook drie andere gaan hun toelatingsbeleid op de schop nemen in verband met de kansengelijkheid. Maar het zal nog even duren voor het zover is.

News

Leiden Ranking maakt methode volledig openbaar

Heeft de Universiteit van Amsterdam werkelijk zoveel goed geciteerde publicaties voortgebracht? Wie de nieuwe Leiden Ranking niet vertrouwt, kan hem voortaan zelf controleren.

News

Electric Superbike Twente racet weer in 2024

Na een raceloos 2023 staat studententeam Electric Superbike Twente dit jaar weer met een nieuwe racemotor aan de start op verschillende circuits. Teamleider Lundi Snoeck vertelt over de stand van zaken en blikt vooruit. ‘De crash van 2022 was een flinke stap terug in onze ontwikkeling.’

News

NRC meldt 'cultuur van veel en gemakkelijk geld uitgeven' bij TU Delft

De TU Delft loopt grote financiële risico’s en neemt het niet zo nauw met declaraties en de verantwoording van hoge salarissen. Dat is de strekking van een verhaal in dagblad NRC.

News

Verontwaardiging om uitstel Holocaustlezingen Hogeschool Utrecht

De Hogeschool Utrecht heeft een reeks lezingen over de Holocaust uitgesteld. Dit nieuws van dagblad De Telegraaf leidde dit weekend tot een storm aan berichten en reacties.

News

#Twexit: UT maakt X-account inactief

De UT is vanaf heden niet meer actief op X, het voormalige Twitter. Dalende relevantie, minder interactie en een zeer beperkt bereik liggen ten grondslag aan het besluit om het account inactief voort te laten bestaan.

  • EN
  • NL
News

Studerende ‘derdelanders’ zonder asiel of visum moeten Nederland over vijf weken verlaten

De tijd begint te dringen voor zogeheten derdelanders uit Oekraïne. Na een recente uitspraak van de Raad van State verliezen zij over vijf weken hun verblijfsstatus. Doorstuderen kan alleen als ze voor die tijd asiel of een studievisum aanvragen.

  • EN
  • NL
News

Student ‘third-country nationals’ without asylum or visa to leave the Netherlands in five weeks

Time is running out for third-country nationals from Ukraine. Following a recent verdict by the Council of State, they’ll be losing their residence status in five weeks. They can only continue to study if they apply for asylum or a student visa before then.

News

Nieuws gemist? Paradoks schrapt introkamp & streep door Green Vibrations

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Read more articles