News

Onderwijs is te makkelijke prooi voor bezuinigingen, waarschuwt Onderwijsraad

Onderwijs is geen geldverslindende kostenpost, maar een nuttige maatschappelijke investering. Dat moet het komende kabinet zich goed in de oren knopen, vindt de Onderwijsraad.

News

Student met hanenpoten mag geen laptop gebruiken bij tentamen

Een Leidse rechtenstudent met een 'zeer onduidelijk' handschrift procedeert tot aan de Raad van State om zijn tentamens op een laptop te mogen maken. Maar ook die veroordeelt hem tot pen en papier.

  • EN
  • NL
News

Canada beperkt toestroom van buitenlandse studenten

Vanwege een crisis op de woningmarkt en druk op de zorg mogen er minder buitenlandse studenten naar Canada komen. De maatregel duurt twee jaar, heeft de regering aangekondigd.

  • EN
  • NL
News

Canada limits intake of foreign students

Due to a crisis in the housing market and pressure on healthcare, fewer foreign students will be allowed to come to Canada. The measure is to last two years, the government announced.

News

Opslagruimtes Calslaan krijgen ‘andere functie’, gebruikers overvallen

Bewoners en leden van studie- en sportverenigingen balen van de mededeling van Veste Wonen dat zij niet langer gebruik kunnen maken van de opslagruimtes onder studentenwoningen Calslaan 1 tot en met 13. De huur is eenzijdig opgezegd, omdat de ruimtes na renovatie ‘een andere functie’ krijgen.

News

Platform ScienceGuide dreigt te stoppen

Nieuwswebsite ScienceGuide zit in grote financiële problemen. Op 17 februari gaat de website op zwart, tenzij 2.500 lezers bereid zijn een abonnement te nemen à 85 euro per jaar.

News

UT’ers aan de slag met ambitieus pensioenplan

Twaalf medewerkers van de Universiteit Twente haken deze week aan bij de driedaagse cursus ‘Pensioen in Perspectief’. Samen met cursusleider Cees Harmsen maken ze plannen voor hun toekomst. Voor de derde helft. ‘En die derde helft is van grote waarde.’

News

Geen Green Vibrations op de campus dit jaar

Festival Green Vibrations, dat traditiegetrouw elk jaar op Hemelvaartsdag op de campus plaatsvindt, gaat niet door. Volgens de organisatie is de locatie niet beschikbaar, omdat Hemelvaart slechts vier dagen na Bevrijdingsdag valt dit jaar.

News

Aanvullende beurs verhoogd voor 128 duizend studenten

180 duizend studenten krijgen vandaag een aanvullende beurs, meldt studiefinancier DUO. Voor 128 duizend van hen is het bedrag verhoogd, of ze krijgen deze beurs voor het eerst.

News

Paradoks schrapt introductiekamp na Strafkamp-column

Voor de komende Kick-In gaat er een streep door het introductiekamp van studievereniging Paradoks. Aanleiding is onder andere een column van U-Today-studentredacteur Lars van de Zandschulp, die het nodige stof deed opwaaien.

News

ISO helpt formatie met ‘studentenregeerakkoord’

Een hogere basisbeurs, minder snel stijgend collegegeld, geen BSA meer… Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil de formerende partijen een handje helpen met tien voorstellen. Maar sommige zijn meteen weggestemd.

News
Hamer over grensoverschrijdend gedrag in hoger onderwijs

'Geef seksuele voorlichting aan eerstejaars studenten'

Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt vaker voor dan universiteiten en hogescholen doorhebben, waarschuwt regeringscommissaris Mariëtte Hamer. Ze bepleit seksuele voorlichting voor eerstejaars studenten. 'Want die beginnen met experimenteren.'

  • EN
  • NL
News

Kamer wil snel antwoord: hoeveel Engelstalige opleidingen gaat u schrappen?

Binnen acht weken moeten alle universiteiten en hogescholen de minister van Onderwijs laten weten hoe ze het aantal Engelstalige opleidingen ‘stevig’ gaan terugdringen. Dat eist de Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

House wants quick answer: how many English-taught programmes will you cut?

Following a demand from the House of Representatives, higher education institutions have been given a deadline. They have eight weeks to let the Minister of Education know how they intend to ‘strongly’ reduce the number of English-taught programmes.

Read more articles