News

‘Trainees zijn de toekomst’

De dienst Strategie en Beleid heeft voor het eerst twee trainees in dienst. En dat smaakt naar meer, zegt directeur Derek Jan Fikkers. ‘Ze hebben grote toegevoegde waarde. Ik zou graag zien dat we jaarlijks twee talenten zelf opleiden.’

News

Leraar in spe kan de weg niet vinden

Deeltijders en zij-instromers van lerarenopleidingen zien door de bomen het bos niet meer. Kom daarom met een studentvriendelijk overzicht van het aanbod, adviseert de Onderwijsinspectie.

News

Waar komt die nieuwe bezuiniging op hoger onderwijs vandaan?

In de verre toekomst moeten universiteiten en hogescholen 226 miljoen euro inleveren, omdat studenten geen hogere rente op studieschulden gaan betalen. Hoe zit dat precies?

News

Over rijping, aminozuren en lekker eten

Kok en culinair journalist Eke Mariën en scheikundige Jan Groenewold hielden gisteravond in de Vrijhof een lezing van Studium Generale over de chemische en fysische processen in de keuken. Ondertussen werd het publiek getrakteerd op blauwe watermeloen en door stikstof bereid sinaasappelijs.

News

Minder studentenstops bij technische universiteiten

De TU Eindhoven en Wageningen University schrappen of verruimen hun numerus fixus, kondigen ze aan. Ze hebben meer speling dankzij de investeringen in bètatechniek.

News

Uitreiking Gerard Sanderink Studiebeurs afgelast

De feestelijke uitreiking van de Gerard Sanderink Studiebeurs voor Twentse studenten gaat niet door. Die stond aanstaande vrijdag gepland bij Saxion in Enschede. Volgens een woordvoerder van de Stichting Gerard Sanderink is de ‘overvolle’ agenda van de ondernemer de boosdoener.

News

Van Engelshoven tovert geen konijn uit hoge hoed

Terwijl demonstranten bij de opening van het academisch jaar om haar aftreden riepen, zei minister Van Engelshoven in haar toespraak: wacht maar op Prinsjesdag. Maar waarop moest iedereen dan wachten?

News

Nóg een campagne tegen het leenstelsel

Een dag na het manifest van Coalitie-Y lanceren de Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United een eigen campagne tegen het leenstelsel. Is een actie niet genoeg?

News

Koning noemt innovatie en lerarentekort in troonrede

Het kabinet wil investeren in kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur, zei koning Willem-Alexander zojuist in de troonrede. Dit moet het fundament onder de Nederlandse economie sterker maken.

News

Laatste vaartocht voor Ebenhaëzer

De Ebenhaëzer, het vlaggenschip van studentenzeilvereniging Euros, maakt komend weekend zijn laatste tocht. Het schip start vrijdag in Enschede en belandt na een driedaagse tour uiteindelijk in Den Bosch waar de Ebenhaëzer bij een nieuwe eigenaar een grondige renovatie zal ondergaan.

News

Alumni Talks over politiek, chips en voetbal

Wat hebben Tony Agotha, Giels Brouwer, Loes Segerink en Sander Lotze met elkaar gemeen? Ze studeerden alle vier aan de UT en spreken op 4 oktober in de Vrijhof over hun vakgebied tijdens de derde editie van Alumni Talks, een jaarlijks evenement voor UT-alumni.

News

Wiebes twijfelt aan schoolvakken Frans en Grieks

‘Moeten we nog altijd lessen Frans of Grieks geven?’, dubt minister Wiebes van Economische Zaken in het Financieele Dagblad. ‘Gaan we daar binnen twintig jaar nog de Chinezen mee verslaan?’

Read more articles