News

Hoe vergaat het de Kick-In-kiddo’s?

Jonne, Vera, Youri, Anete en Edgars. Vijf kersverse UT-studenten met verschillende studies en achtergronden, die vandaag dag twee van de Kick-In beleefden. Hoe zal het ze straks in het nieuwe collegejaar vergaan? U-Today volgt ze gedurende hun studiecarrière. Maar nu eerst over de introductie. Hoe verloopt de Kick-In tot dusver?

News

‘Extra investeringen in onderzoek’

Het kabinet wil ‘tientallen miljarden euro’s’ lenen voor een fonds waarmee Nederland in de toekomst grote extra investeringen kan doen in infrastructuur, innovatie, onderwijs en onderzoek.

News

TechMed Centre appoints a new medical director

Jouke Tamsma has been appointed as the new medical director of the University of Twente’s Technical Medical Centre (TechMed Centre). The medical specialist began his new position on the 15th of August.

News
UT student works in Lebanon

‘Using common sense is important for staying safe’

Biomedical engineering student Annemiek Balt (22) has spent six weeks in Lebanon during the summer as part of the Nour Project belonging to the AIESEC program. The project is aimed at reducing the gap between the Arabic and the Western world. We talked to Balt, who was calling from a Shisha bar where the internet connection was stable.

News

Stickers en opblaasbare zaadcellen op Kick-In markt

Lange rijen bij de hoofdingang van de campus: ruim 1700 eerstejaars trapten woensdag hun Kick-In af met een bezoek aan de openingsmarkt. Op deze bonte markt laten alle UT-gerelateerde verenigingen of organisaties zich van hun beste kant zien aan de nieuwe studenten. ‘Het is behoorlijk overweldigend.’

News

Cnødde gidst bonte stoet kiddo’s naar studentenleven

Traditiegetrouw begint het woensdagavondprogramma van de Kick-In met de Cnødde City Tour: een bonte stoet van zo’n 1200 nieuwbakken studenten trekt van de campus naar het Enschedese centrum. Zo maken ze kennis met het ‘actieve studentenleven’, uiteraard voorzien van het nodige bier.

News

Kosten medische studies onder een vergrootglas

Waarom kost een student geneeskunde zo veel meer dan een student natuurkunde? Op verzoek van de VVD neemt minister Van Engelshoven de relatief hoge rijksbijdrage voor universitaire medische opleidingen onder de loep.

News

Op straat ben je voor geen camera veilig

Studenten zitten tijdens hun ontgroening vaak niet te wachten op nieuwsgierige toeschouwers met een camera in de aanslag. Maar wie op straat een kiekje wil schieten, staat volledig in zijn recht. Al denken de studenten daar zelf vaak anders over.

News

Paintings, riddles and soap sniffing

The UT Language Centre developed a special tour in the Rijksmuseum Twenthe, tailored to the needs of internationals learning Dutch. The first edition was held today for twelve UT students and employees. ‘This is a beautiful way to meet, to learn about the Dutch culture and history – and to learn new words.’

News

WOinActie ziet Ware Opening als testcase

Er valt niets te vieren bij de opening van het nieuwe studiejaar, vindt WOinActie. Als verzet tegen de geplande bezuinigingen en budgetverschuivingen organiseert de protestbeweging daarom op 2 september een ‘Ware Opening’ van het academisch jaar.

News

Kick-In zet de puntjes op de i

Met minder dan een week te gaan tot de Kick-In, zet de commissie deze dagen met man en macht de puntjes op de i. Commissievoorzitter Gerben Wolf blikt vooruit op de introductieperiode. ‘We proberen meer in de behoeftes van internationale studenten te voorzien.’

News

Nederlandse universiteiten pieken in Shanghai-lijst

Vier Nederlandse universiteiten behoren volgens de wereldwijde Shanghai-Ranking tot de beste honderd van de wereld. Van hen eindigt Utrecht opnieuw het hoogst. De UT stijgt, maar staat op de één na laatste plaats van de Nederlandse universiteiten.

Read more articles