News

Studieschuld stijgt in drie jaar tijd met 5 miljard

Wat is de totale studieschuld in Nederland? Het is maar net aan wie je het vraagt. Eén ding staat wel vast: de schuld stijgt fors sinds het afschaffen van de basisbeurs in 2015. Al heeft het ook te maken met de groei van het aantal studenten.

News

Meer spam- en phishingmails in inbox UT-medewerkers

Het aantal spam- en phishingmails in de inbox van UT-medewerkers neemt de laatste tijd toe, constateert ICT-dienst LISA. Dat heeft volgens securitymanager Peter Peters vooral te maken met een softwareleverancier die minder aandacht besteedt aan het up-to-date houden van zijn spamfilter.

News

UT-spin-off Medimate failliet

Nanotechnologiebedrijf Medimate, een spin-off van het MESA+ Instituut, is failliet. Een ruzie tussen twee aandeelhouders, ondernemer Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten, zorgde voor het faillissement.

News

Sekspraat in een paarse camper

Een varkensblaas als condoom? Misschien niet het meest betrouwbare voorbehoedsmiddel. De komende weken maakt de ‘anticonceptiecamper’ een tour langs studentensteden om tijdens de introdagen voorlichting te geven hoe wèl veilig te vrijen.

News

‘Een verademing dat ’t Gat in de Markt weer opengaat’

Na negen maanden verbouwen gaat studentenkroeg ’t Gat in de Markt weer open. De klussers moeten de komende dagen nog hard aan de bak: aanstaande maandag, net op tijd voor de Kick-In, is de officiële heropening onder toeziend oog van burgemeester Onno van Veldhuizen.

News

Electric Superbike Twente niet aan de start in Assen

UT-studententeam Electric Superbike Twente staat dit weekend niet aan de start bij de Gamma Racing Day in Assen. Dat besluit nam het team nadat een van de twee motoren door technische problemen crashte tijdens een testsessie vorige week.

News

Ondertussen deze zomer…

Lege collegezalen, uitgestorven universiteitsbibliotheken en even geen tentamenstress. Vakantievierende studenten en medewerkers waren er een paar weken tussenuit, maar hogeronderwijsland stond niet stil.

News

Spreekuur voor studenten met autisme

UT-studenten met autisme kunnen vanaf september terecht bij een tweewekelijks spreekuur op de campus. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Enschede, de UT en Stumass, een organisatie die studenten met autisme begeleidt.

News

Campus kampt met droogte

De droogte in het oosten van het land zorgt ook op de campus voor extreem lage waterstanden. Om de sportvelden te blijven sproeien, rijdt een wagen af en aan naar het Twentekanaal om water te tanken.

News

Inbrekers slaan hun slag op de campus

De laatste tijd zijn er steeds meer inbraken op de campus, zo waarschuwt de politie Twente op social media. Het gaat vooral om de studentenwoningen. Wijkagent Peter Colijn adviseert om woningen goed af te sluiten en verdachte situaties meteen te melden.

News

‘More attention for Dutch in UT programs’

The new code of conduct for languages will give Dutch a stronger place in the UT programs, so expects Katja Hunfeld, head of the UT Language Center. ‘That is why we are expanding our offerings.’

News
Universiteit Twente op Zwarte Cross

College geven met een biertje erbij

Geen hersencellen afbreken, maar kweken. Dat gebeurde afgelopen weekend in de Universitent op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. UT-hoogleraren vertelden in jip-en-janneketaal over hun onderzoek. De 150 beschikbare plaatsen waren telkens ‘uitverkocht’. En niet omdat het regende.

Read more articles