News

UT zet deur op kier voor extra studenten

De maximale studentenpopulatie van 12.000 op de UT is niet langer heilig. Dat bleek uit de Uraad van woensdagmorgen waar het advies van de commissie Van Rijn ter sprake kwam.

News

Groeispurt in leden voor trots Exaltio

Exaltio, de studentenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT+) in Enschede, kende dit collegejaar een flinke groei van 26 naar 90 leden. Een actief bestuur, meer marketing en nieuwe activiteiten vormden de sleutel tot succes.

News

Adviesraad pleit voor strengere selectie aan de poort

Universiteiten en hogescholen moeten zich sterker profileren. Om daar de bijbehorende studenten voor aan te trekken, moeten ze meer mogelijkheden krijgen om te selecteren aan de poort, stelt de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.

News

Kamer eist voortzetting experiment student-promovendi

De Tweede Kamer wil dat minister Van Engelshoven een nieuwe aanvraagronde voor student-promovendi openstelt. Een motie van het CDA kreeg dinsdagmiddag brede steun.

News

Kamer gunt ‘pechstudenten’ studievoucher na bachelor

Studenten zonder basisbeurs moeten de studievoucher die hun beloofd is al na hun bacheloropleiding kunnen inzetten, vindt de Tweede Kamer. Bijvoorbeeld voor het volgen van een masteropleiding.

News

WALL-E en Skynet: de nieuwe robots van RoboTeam Twente

Het RoboTeam Twente presenteerde dinsdagmiddag in de Agorazaal haar nieuwe voetbalrobots. Over een maand gaan ze met deze machines de strijd aan tijdens de RoboCup in Australië, het wereldkampioenschap voor voetbalrobots. ‘Als alles perfect gaat, is een top drie klassering mogelijk.’

News

Arbodienst ziet vooral psychische problemen

UT-Arbodienstverlener Arbo Unie wil komend jaar werk maken van de preventieve aanpak van psychisch verzuim, zo staat in haar jaarverslag 2018. Want 58 procent van de diagnoses had dat jaar een psychische oorzaak. De dienstverlener wil speciaal aandacht voor de leeftijdscategorie onder 45 jaar en met name de vrouwen.

News

Students held a ‘die-in’ climate protest

The recently formed UT student group ‘Extinction Rebellion’ carried out a peaceful demonstration at the Oude Markt square in Enschede this Saturday. The supporters lied down on the ground to highlight the risk of climate disruption and the extinction of Earth’s flora and fauna.

News

Buitenlandse studenten vinden moeilijk aansluiting

Internationale studenten missen het contact met hun Nederlandse studiegenoten, blijkt uit een onderzoek van drie studentenorganisaties. Ook hebben ze veel last van stress.

News

Jubilerende WHW is ‘achterhaald’

De Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek bestaat 25 jaar. Het wordt tijd voor vernieuwing, vinden de collegevoorzitters van de Universiteit Leiden en NHL Stenden Hogeschool. Ze zijn sprekers bij een jubileumsymposium over de WHW.

  • EN
  • NL
News
Gedragscode voertalen herzien

‘Meer ondersteuning om Nederlands te leren’

Een inclusieve universiteit is tweerichtingsverkeer, zo is de teneur van het concept gedragscode voertalen die morgen in de Uraad wordt besproken. Het CvB verwacht van Nederlandse UT’ers dat ze Engels spreken waar dat logisch is. Internationals krijgen meer ondersteuning om Nederlands te leren.

  • EN
  • NL
News
Revised code of conduct languages

‘More support to learn Dutch’

An inclusive university is a two-way street. That is the scope of the concept code of conduct languages that will be discussed tomorrow in the University Council. The Executive Board expects Dutch UT staff to speak English where logical. Internationals will receive more support to learn Dutch.

News

Comeniusnetwerk brengt hbo en wo dichter bij elkaar

Met een slag op een virtuele gong werden gisteren 71 nieuwe leden van het Comeniusnetwerk geïnstalleerd. Op het festival ter ere van het éénjarige bestaan van de club onderwijsvernieuwers werd onder meer gepraat over de (on)zinnigheid van het binaire stelsel.

Read more articles