News

Topatleet of zonneauto: wie wint de strijd?

Topatleet Lisanne de Witte neemt het dit weekend tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen de zonneauto van Solar Team Twente. Het belooft een bijzondere mens-tegen-machine-kraker te worden. ‘Ik moet mijn winst pakken op de eerste tweehonderd meter’, aldus de atlete.

News

Bijna helft kwaliteitsafspraken voldoet niet

Van de 23 instellingen die plannen hebben gemaakt over de besteding van de leenstelselmiljoenen, moeten er mogelijk tien hun huiswerk overdoen. NVAO-voorzitter Flierman gaat de voorlichting intensiveren, maar de spelregels blijven gelijk.

News

Minister: uitbetaling studievouchers kan echt niet eerder

Volgens minister Van Engelshoven is het niet eenvoudig om de studievouchers voor studenten zonder basisbeurs vervroegd uit te betalen. Op z’n snelst kan dat pas na twee jaar, tot ongenoegen van het CDA en GroenLinks.

News

Tweede Kamer wil proef met promotiestudenten voortzetten

Regeringspartijen CDA en VVD hebben met steun van PVV en SGP een motie ingediend waarin ze minister Van Engelshoven oproepen om het experiment met student-promovendi te verlengen. De kans is groot dat de motie het haalt.

News

Nieuw studiebudget voor bijscholing

Wie zich wil laten bijscholen, kan daar binnenkort een jaarlijkse subsidie van maximaal tweeduizend euro voor aanvragen. Met extra kennis en vaardigheden ben je namelijk aantrekkelijker op de arbeidsmarkt, is het idee.

News

‘Bestuursjaar straks alleen voor kleine elite’

Door het leenstelsel en de prestatiedruk kiezen steeds minder jongeren voor een bestuursjaar, waarschuwt de Nationale Jeugdraad. Verenigingen hebben moeite om bestuursleden te vinden. ‘De portemonnee van je ouders wordt steeds belangrijker.’

News

Tijdelijke, extra werkplaats voor werktuigbouwkunde

De opleiding werktuigbouwkunde krijgt per september een nieuwe, tijdelijke werkplaats achter de Horst. De uitbreiding is nodig om het groeiende aantal werktuigbouwkundestudenten op te vangen.

News

Pilot voor vluchtelingen in de wetenschap krijgt vervolg

Wetenschapsfinancier NWO trekt 980 duizend euro uit voor gevluchte academici die hun carrière willen voortzetten in Nederland. De pilot van vorig jaar krijgt een vervolg onder de naam Hestia, vernoemd naar de godin die zich nooit bemoeide met oorlog.

News

Opnieuw taakstraf voor Vindicat-lid wegens mishandeling

Een lid het Groningse Vindicat is veroordeeld voor de mishandeling van een medecorpslid, anderhalf jaar geleden. De rechtbank acht bewezen dat hij het slachtoffer heeft geschopt en legde een taakstraf van zestig uur op, waarvan de helft voorwaardelijk.

News

‘Half jaar studeren in buitenland is natuurlijk anders dan vakantie’

Zo rond de dertig procent van de UT-studenten gaat naar het buitenland voor een studie of stage. Volgens Visie 2020 moet dat naar driekwart. Vanavond komt de groep die na de zomer wél op pad gaat samen in het DesignLab voor de Pre-Departure meeting. Ze krijgen tips en tricks over studeren of stage lopen in het buitenland.

News

Vanessa Evers is leaving for Singapore

Professor Vanessa Evers is leaving the UT for at least one year. She will move to Singapore, where she was appointed the director of the NTU Institute of Science and Technology for Humanity. ‘I didn’t have the ability to say no.’

News

Founder of Tikkie at the Entrepreneurial Day

The annual Entrepreneurial Day will be held on Thursday the 20th of June at the University of Twente. The programme includes a keynote speech by one of the founders of the Tikkie app, Guido Berben, the final of the UT Entrepreneurial Challenge and music performance by guitarist Mart Hillen.

Read more articles