News

Founder of Tikkie at the Entrepreneurial Day

The annual Entrepreneurial Day will be held on Thursday the 20th of June at the University of Twente. The programme includes a keynote speech by one of the founders of the Tikkie app, Guido Berben, the final of the UT Entrepreneurial Challenge and music performance by guitarist Mart Hillen.

News

‘Extra geld voor bèta-techniekstudies is geen panacee’

De mismatch tussen vraag en aanbod van bèta-technici los je niet zomaar op door duizenden extra gediplomeerden op te leiden, zegt ROA-onderzoeker Didier Fouarge over het advies-Van Rijn. Hij betwijfelt bovendien of het tekort aan technici echt zo groot is.

News

UvA stelt onderzoek in naar plagiaat oud-rector

De Universiteit van Amsterdam heeft een externe commissie ingesteld om te onderzoeken of voormalig rector magnificus Dymph van den Boom de wetenschappelijke integriteit heeft geschonden.

News

Ipek Seyran Topan docent van het jaar 2019

Ipek Seyran Topan is de winnaar van de Centrale Onderwijsprijs en mag zich daarmee UT-docent van het jaar 2019 noemen. Zij versloeg vanmiddag in de finale in Waaier 3 collega-docenten Rutger Brunink en Sissi de Beer, na stemmen van de jury en het aanwezige publiek.

News

Renteverhoging op studieschulden van de baan

De kogel is door de kerk: het wetsvoorstel om de rente op studieschulden te verhogen is definitief van tafel. Minister Van Engelshoven kreeg te weinig steun van de Eerste Kamer.

News

To Paris on bike: ‘A lot of ass hurting’

Many Dutch people go cycling on ‘Hemelvaart’ (Ascension Day). Two UT students Radhika Kapoor (Creative Technology) and Thijs Hamstra (Advanced Technology) took it a step further and decided to bike to Paris. In three days. ‘It hurt a lot. You need to train your butt for this,’ says Kapoor.

News
Welzijnsonderzoek UT

‘Stijging werkdruk is een frustrerende ontwikkeling’

Bijna de helft van de UT-medewerkers ervaart een hoge of te hoge werkdruk. Zo blijkt uit het recent verschenen welzijnsonderzoek, dat de afgelopen maanden is uitgevoerd onder het personeel. ‘De aanpak van werkdruk voelt soms als dweilen met de kraan open.’

News

Volledige open access wordt jaar uitgesteld

We moeten nog even geduld hebben voordat alle artikelen van Nederlandse wetenschappers gratis te lezen zijn. Uitgevers en kennisinstellingen krijgen een jaar langer de tijd om over te stappen naar volledige open access.

News

Kamer heeft waslijst met vragen over advies-Van Rijn

De Tweede Kamer heeft veel vragen over de aanbevelingen van de commissie-Van Rijn. Waarom bijvoorbeeld gaat er meer geld naar bèta-technische studies van universiteiten, maar niet naar die in het hbo?

News

Wie wint de Centrale Onderwijsprijs?

UT-docenten Sissi de Beer, Rutger Brunink en Ipek Seyran Topan maken kans op de titel ‘Docent van het Jaar’. Zij staan maandag in de finale van de Centrale Onderwijsprijs in de Waaier, waar een jury en het publiek bepalen wie de opvolger wordt van Farid Vahdati.

News

Fors tekort op begroting Solar Team Twente

Solar Team Twente kampt met een begrotingstekort van 99.000 euro. Oorzaak is de aanschaf van nieuwe en duurdere zonnecellen, die ruim twee ton meer kosten dan de zonnecellen uit 2017. Het team maakt zich geen zorgen: ‘We verwachten dat het ook deze keer rondkomt.’

News

GroenLinks-Kamerlid stapt op na vertrouwensbreuk

Kamerlid Zihni Özdil is gisteravond uit de fractie van GroenLinks gezet. Aanleiding was zijn oproep om het ‘verrotte’ leenstelsel af te schaffen dat zijn partijleider Jesse Klaver in 2015 aan een politieke meerderheid had geholpen.

Read more articles