News

Uraad ziet nieuwe obstakels voor Amsterdamse UT-bachelor

De universiteitsraad stemde vandaag niet in met de samenwerkingsovereenkomst voor de UT-bachelor opleiding Mechanical Engineering in Amsterdam. De raad maakt zich zorgen over de exitstrategie, mocht de samenwerking spaak lopen.

News

Groen licht voor investering NanoLab

De Uraad stemde woensdag in met de investering van 15 miljoen om de faciliteiten in het NanoLab te verbeteren. Wel drong de raad erop aan om de investering mee te nemen in de onderzoeksvisie van de UT die in juni klaar moet zijn.

News

Eén symposium van Communiqué, Dimensie, Sirius en Stress

De studieverenigingen Communiqué, Dimensie, Sirius en Stress houden 7 mei het BMS-symposium onder de noemer ‘Technology in Society’. Doel: de rol van sociale wetenschappen in een technologische samenleving meer zichtbaar maken. Maar misschien nog wel belangrijker is dat de studieverenigingen samenwerken in de organisatie van het evenement.

News

Shaping 2030: The students’ perspective

The UT is working on a new strategy for its future: Shaping 2030. During five Moonshot Meetups, UT students have developed their own ideas on how the university should look in 2030. Among other things, they would like the UT to become ‘the greenest university in the world’ and to ‘include communal spaces that foster inclusion’.

News

Minister: experiment met promotiestudenten loopt af

Ook na een tweede ronde kritische Kamervragen van regeringspartijen CDA en VVD, aangevuld met PVV en SGP, blijft minister Van Engelshoven bij haar besluit om het experiment met student-promovendi niet te verlengen.

News

Nog altijd 28 miljoen euro aan boetes voor niet stopzetten ov-kaart

Vervoersbedrijven inden in 2018 voor ruim 28 miljoen euro aan boetes bij studenten die hun ov-kaart te laat hadden stopgezet. Ondanks maatregelen om het afmeldsysteem te verbeteren is dat maar 5 miljoen euro minder dan in 2017.

News

Steun voor klimaatstaking

Het huidige klimaatbeleid van de Nederlandse regering voldoet bij lange na niet, schrijft actiegroep Students for Climate NL in een open brief. Meer dan 350 studenten en wetenschappers steunen hun oproep om op 25 april te staken voor het klimaat.

News

Minister staakt experiment met voucher-onderwijs

Minister Van Engelshoven gaat het experiment met flexibel voucher-onderwijs voor deeltijdstudenten niet verlengen of uitbreiden. Het is volgens haar niet ‘zuiver’ en het geeft te weinig inzicht in de effecten.

News

CDA wil opheldering over studentenschulden

Studenten kloppen steeds vaker bij de schuldhulpverlening aan met grote geldproblemen, blijkt uit onderzoek van de branchevereniging NVVK. Het CDA vraagt de minister welke maatregelen zij gaat nemen om een verdere toename te voorkomen.

News

Nog één jaar ondeelbare onderwijsmodules

Het alles-of-niets-principe van de 15 EC-modules in het Twents Onderwijsmodel (TOM) geldt komend collegejaar nog, maar gaat daarna van de baan. De Uraad bespreekt het voorstel woensdag.

News

‘Opleiding en selectiecriteria moeten matchen’

Een op de tien universitaire bacheloropleidingen selecteert studenten aan de poort. Hoe kunnen zij dit zo eerlijk mogelijk doen? De gekozen methode moet in elk geval goed passen bij de studie, vinden panelleden en publiek in het VSNU-Café.

News

Minder citaties tellen, meer inhoudelijk beoordelen

Wetenschapsgenootschap KNAW en wetenschapsfinanciers NWO en ZonMW onderstrepen opnieuw dat ze onderzoekers anders gaan beoordelen. Er komt meer aandacht voor de kwaliteit en de impact van onderzoek.

Read more articles