News

‘Wervingsbureaus lokken internationale studenten naar Nederland’

Hogescholen en universiteiten werken steeds vaker samen met buitenlandse wervingsbureaus die tegen betaling internationale studenten naar Nederland lokken. Dat meldt het Onderwijsblad.

News

ISO: ‘Geef studenten de ruimte’

Een samenleving die vergrijst moet studenten aanmoedigen en zeker geen drempels voor hen opwerpen. Dat is de belangrijkste boodschap van de ‘strategische agenda’ die het Interstedelijk Studenten Overleg donderdag presenteerde.

News

U-Today wint prijs voor verhalen over internationale bachelors

Voor de serie artikelen over internationale bachelors met psychische problemen, ontving U-Today vanmiddag in Eindhoven de derde prijs van de Kring Award. De awards van de Kring van Hoofdredacteuren gaan jaarlijks naar de beste verhalen uit de hoger onderwijsmedia.

News

UT investeert ruim 15 miljoen in NanoLab

De UT investeert de komende tien jaar ruim 15 miljoen euro om de faciliteiten in het NanoLab te verbeteren. Volgens CvB-vicevoorzitter Mirjam Bult is de investering noodzakelijk om de infrastructuur ‘state of the art’ te houden.

News
Buren UT ervaren geluidsoverlast

‘We willen een goede noaber zijn’

Het festivalprogramma op de campus staat voor de deur. Niet voor iedereen is dat een feest, omwonenden van de campus klagen al jaren over geluidsoverlast. ‘We doen er alles aan om binnen de normen te blijven’, zegt Brechje Marechal, beleidsmedewerker Campus & Facility Management.

News
Wednesday Women’s Circles

‘Everyone is welcome without judgment’

While the number of international students at the UT struggling with social and mental issues has grown, weekly women’s circles organized by the Collective Unconscious offer a safe space for sharing and learning. The founder of Wednesday Women’s Circle Julia Piedmont and two students participating in the meetings discuss the events’ benefits.

News

Psychedelische drugs onder de loep

Oud UT-student psychologie, Austin Piedmont, gaf vandaag een Tostitalk in DesignLab over de gevaren van psychedelische drugs. Wat hem steekt is de onwetendheid en de negatieve berichtgeving over deze geestverruimende middelen.

News

Comeniusbeurs om UT-onderwijs te verbeteren

UT-onderzoeker Jan van der Veen van de ELAN-vakgroep krijgt een Comenius Leadership Fellow-beurs ter waarde van 250.000 euro. Daarmee gaat hij aan de slag om modules van vier verschillende UT-opleidingen te verbeteren.

News
UT-Kring viert jubileum tennisvereniging

‘Maak de slag af!’

Om het dertigjarig jubileum te vieren en om de club meer onder de aandacht te brengen van de campusgemeenschap, hield de UT-Kring Tennisvereniging gister een clinic. U-Today kreeg een uitnodiging, trok de stoute (tennis)schoenen aan en sloeg een balletje mee.

News
Notre Dame catches fire

‘I immediately thought it was a terrorist attack’

An (inter) national drama: the Notre Dame in Paris caught fire yesterday. ‘Before I checked the news I was afraid it was a terrorist attack,’ says Parisian Séverine Le Gac, researcher at the faculty EEMCS.

News

Overheidssteun voor R&D stijgt, maar niet evenredig

Er gaat meer overheidsgeld naar onderzoek en ontwikkeling (R&D), maar de investeringen blijven achter bij de verwachte economische groei. De ambitie om 2,5 procent van het bruto binnenlands product te besteden aan R&D raakt daardoor verder achterop.

News

Minister: universiteiten kunnen werkdruk ook zelf aanpakken

Minister Van Engelshoven vindt het zorgelijk dat nog altijd 67 procent van de universiteitsmedewerkers hoge werkdruk ervaart. Ze werkt samen met de universiteiten aan oplossingen, waaronder het terugdringen van tijdelijke banen.

Read more articles