News

Negen meer wo-opleidingen met numerus fixus

Alle kritiek ten spijt stijgt het aantal universitaire bacheloropleidingen met een studentenstop volgend studiejaar opnieuw: van 49 naar 58. In de sector bèta-techniek komen er vijf nieuwe studentenstops. De UT blijft bij één opleiding met een numerus fixus: Technische Geneeskunde.

News

Studenten met functiebeperking lopen 50 miljoen euro mis

Geld dat gemeenten krijgen voor studenten met een functiebeperking komt nauwelijks bij die groep terecht, blijkt uit een nieuw inspectierapport. De studietoeslag moet op de schop, vindt ook staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken.

News

Miljoen voor UT-spin-off IamFluidics

UT-spin-off lamFluidics ontvangt een miljoen euro van het hightechfonds ‘Innovation Industries’. De investering is bedoeld om de doorontwikkeling van de techniek en de introductie tot markten te versnellen.

News

KNAW: Laat wetenschappers vooral óók onderwijs geven

Aan de universiteiten maken studenten kennis met de wereld van het wetenschappelijk onderzoek. Maar hoe lang nog? De verwevenheid van onderwijs en onderzoek staat steeds meer onder druk, waarschuwt wetenschapsgenootschap KNAW.

News

Minister: ‘Afspraken over medezeggenschap zijn hard genoeg’

Moeten hogescholen en universiteiten nu al een tik op de vingers krijgen, als de inspraak van studenten bij de verbetering van het onderwijs te wensen overlaat? De minister vindt dat te voorbarig.

News

Student met functiebeperking het best af in Zwolle

Er zijn nog altijd grote verschillen in de studietoelagen die gemeenten toekennen aan studenten met een functiebeperking, concludeert de LSVb in een rapport. Ook na de gemeenteraadsverkiezingen is er weinig veranderd.

News

Nieuwe directeur Strategie en Beleid

Het CvB benoemt Derek Jan Fikkers, huidig adjunct-directeur van Technopolis Group, per 1 maart 2019 als directeur strategie en beleid van de Universiteit Twente. Hij is de opvolger van Ron Mazier, die in 2017 vertrok.

News

Data Science Lab bij faculteit EWI

De faculteit EWI creëert komend kalenderjaar een ‘data science lab’. Het moet een plek worden waar onderzoek en onderwijs samenkomen.

News

ISO: Inspraak studenten laat te wensen over

Hogescholen en universiteiten luisteren niet goed naar hun studenten bij de besteding van de extra miljoenen die ze krijgen. De samenwerking met de medezeggenschapsraden verloopt moeizaam, concludeert het ISO na een inventarisatie.

News

Nationale Studenten Enquête houdt iedereen aan boord

De universiteiten van Utrecht en Amsterdam blijven voorlopig toch meedoen aan de Nationale Studenten Enquête. Ze waren ontevreden over het nieuwe privacybeleid van de NSE, maar dat is nu enigszins aangepast.

News

‘Bezuiniging na bezuiniging, en wat doet onze minister?’

Meer dan duizend docenten, onderzoekers en studenten kwamen naar Den Haag om te protesteren tegen de ‘afbraak’ van het hoger onderwijs en onderzoek. ‘De volgende stap is een staking!’

News
Designpresentatie RoboTeam Twente

‘We belonen als de robot goede keuzes maakt’

RoboTeam Twente presenteerde vandaag haar nieuwe design van de voetbalrobots in het DesignLab. In het ontwerp is extra aandacht besteed aan robuuste, modulaire software en experimenteren met machine-learning.

Read more articles