News

‘Het leven is een zeven’

De druk op jongeren lijkt toe te nemen met (studie)stress en burn-outs als gevolg. Ligt het aan onze evolutionaire imperfectie, het onderwijsbeleid of de prestatiedrang van studenten zelf?

News

Vrouwen hoger opgeleid dan mannen

Als we de gepensioneerden even niet meetellen, zijn er in Nederland meer vrouwen dan mannen hoogopgeleid. Dat staat in de emancipatiemonitor die vandaag is verschenen.

News

TOM heeft meer flexibiliteit nodig

Meer tevredenheid onder studenten en een enthousiaste buitenwacht, maar het Twents Onderwijsmodel (TOM) heeft ook voor ongewenste bijeffecten gezorgd. Dat staat in een recent verschenen evaluatie in opdracht van het CvB. Meer flexibiliteit moet het model toekomstbestendig maken.

News

Te veel meerkeuzetoetsen in hoger onderwijs

Het gaat niet geweldig met toetsen en examens in het onderwijs, ook niet aan hogescholen en universiteiten. Om conflicten te vermijden gebruiken opleidingen steeds vaker meerkeuzetoetsen en dat is niet goed, vindt de Onderwijsraad.

News

‘Duizend actievoerders’ in Den Haag, maar komt de minister?

Zo’n duizend wetenschappers gaan vrijdag demonstreren in Den Haag, verwacht WOinActie. Ook onderwijsminister Van Engelshoven is uitgenodigd, maar die heeft nog niet toegezegd.

News

Is het Nederlands van studenten echt zo slecht?

Zestig procent van de studenten beheerst de Nederlandse taal onvoldoende, concludeerde BNR vorige week naar aanleiding van een inventarisatie van hoogleraar Marc van Oostendorp. Klopt dit wel?

News
UT landelijk in onderste regionen met 13,6 procent

Aandeel vrouwelijk hoogleraren voor het eerst boven 20 procent

Een op de vijf hoogleraren in Nederland is vrouw, blijkt uit nieuwe cijfers. Daarmee is de mijlpaal van 20 procent voor het eerst gepasseerd, mede dankzij een flinke overheidsinvestering. De UT haalt de landelijke score omlaag, met 13,6 procent aan vrouwelijke hoogleraren.

News

Sportfaciliteiten UT naderen grenzen capaciteit

De binnensportvoorzieningen van de UT lopen tegen de grenzen van de groei aan. Jiska Chang (DAS) vroeg woensdagmorgen in de Uraad waarom de universiteit komend jaar niet investeert in de faciliteiten.

News

Begroting: ‘Er is wat te verdelen’

De Uraad ging woensdagmorgen akkoord met de UT-begroting voor 2019. ‘Er is wat te verdelen’, in de woorden van Mirjam Bult, vicevoorzitter CvB. De raad stelde voor om jonge wetenschappers aan te trekken en te behouden.

News

College in Twente-stadion optie

De collegezalen op de campus zijn bij tijd en wijle overvol. Is het een optie om uit te wijken naar het Kennispark en de Grolsch Veste? Dat vroeg Sevim Aktas van UReka woensdagmorgen aan het CvB in de Uraad-vergadering.

News
UT-onderzoeker op theatertour

‘Altijd een beetje ongemakkelijk’

Naast het doen van onderzoek, staat UT’er Femke Nijboer regelmatig op het podium. In de  theatervoorstelling ‘even janken en weer doorgaan’ praat ze over pech,  veerkracht en humor. Dat doet ze samen met Paul Trossèl. ‘Hij is de spreker zonder stem, ik ben de tolk.’

News

Nieuw elan voor campuskunst

Een nieuwe kunstcommissie, de Campus Art Advisory Committee, is onlangs opgericht. Het is de opvolger van de Adviescommissie Beeldende Kunst. Die stierf een stille dood. Doel van de commissie is onder andere elk lustrumjaar een groot kunstwerk aanbieden.

Read more articles