News

‘Ik moet verliefd zijn op een pianostuk’

In de Agorazaal gaf pianist Christiaan Kuyvenhoven dinsdagavond een miniconcert-slash-lezing tijdens de laatste Studium Generale van het najaar. Hij speelde Beethoven en vertelde over het instuderen en spelen van de stukken.

News

Te veel buitenlandse studenten? Gooi collegegeld omhoog

Universiteiten en hogescholen mogen financiële drempels opwerpen voor studenten van buiten Europa. De nieuwe bovengrens van het hoge collegegeldtarief dat instellingen straks maximaal in rekening mogen brengen, geldt niet voor hen.

News
Pioneers in Health Care

Zeventigduizend euro voor innovatie in de zorg

Het Pioneers in Health Care Innovatiefonds reikte tien keer zeventigduizend euro uit aan tien onderzoeksprojecten waar de UT bij betrokken is. De uitreiking was gisteren bij Saxion Hogeschool in Enschede. De onderzoeken hebben als doel de innovatie in de zorg te bevorderen.

News

Alle regeringspartijen voor hogere rente op studieschuld

De kogel is door de kerk: de rente op studieschulden gaat omhoog. Met de kleinst mogelijke meerderheid is het voorstel gistermiddag door de Tweede Kamer aangenomen.

News

Ooit twee dagen studeren, nu geen half collegegeld

Het is een beetje sneu. Een studente stond ooit twee dagen ingeschreven bij een opleiding psychologie en stopte meteen weer. Nu heeft ze geen recht op de halvering van haar collegegeld.

News

The UT leads a € 16 million project on healthcare robotics

The European Commission is investing € 16 million in DIH-HERO (Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics), a project aimed at faster innovations in healthcare robotics. It involves 17 partners in 10 European countries, with the UT as the main coordinator.

News

Nog even geduld met DUO

Het kraakt en piept bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, maar er is geen geld om daar iets aan te doen. Minister Van Engelshoven hoopt dat de service aan studenten niet slechter wordt. ‘Dat is al een hele uitdaging.’

News

Salarisgrens voor bestuurders hbo en wo weer omhoog

Het inkomen van bestuurders in het hoger onderwijs mag flink stijgen. Het kabinet verhoogt het maximum naar 194 duizend euro. Dat is vijfduizend euro meer dan dit jaar en 13 duizend euro meer dan in 2017.

News
UT tekent Photon Delta convenant

Zeven miljoen in zeven jaar voor fotonica

De UT gaat een samenwerking aan met het Nederlandse innovatiecluster voor fotonica: Photon Delta. Dat blijkt uit een agendastuk van het CvB dat woensdag in de Uraad wordt behandeld. Volgens het plan investeert de UT in een tijdsbestek van zeven jaar zeven miljoen euro in fotonica.

News

Vlaamse student overleden na ontgroening met vissaus

De 20-jarige Vlaamse student die vorige week in coma raakte nadat hij tijdens een ontgroening vissaus dronk, is overleden. Het openbaar ministerie stelt een onderzoek in.

News

Tilburg gaat proefschriften uit ‘promotiefabriek’ tegen het licht houden

Tilburg University laat de kwaliteit van 77 proefschriften controleren na alle ophef over de ‘promotiefabriek’ bij de faculteit geesteswetenschappen. De alarmbellen hadden eerder moeten rinkelen, vindt minister Van Engelshoven.

News
New caterer Appèl

‘We want to reduce the use of plastic’

Appèl has been in charge of all on-campus catering for six months now. During focus group sessions the new caterer got direct feedback from the UT community – which included issues such as prices and the use of plastic. The caterer will introduce a few changes in the near future.

Read more articles