News

Nederlandse universiteiten lonken naar rijke alumni

Nederlandse universiteiten hebben nog een lange weg te gaan als het om fondsenwerving bij afgestudeerden gaat. Maar dat doet niets af aan hun ambities, meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

News

500 studenten mentor van vluchtelingstudent

In drie jaar tijd hebben 500 studenten vluchtelingen wegwijs gemaakt op hun hogeschool of universiteit. Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt vandaag het vijfhonderdste mentorkoppel in het zonnetje gezet.

News

UT-professor wint eerste HR-wetenschapsprijs

Tanya Bondarouk, hoogleraar Human Resources Management en voorzitter van de gelijknamige vakgroep, won gisteren in Noord-Brabant de prijs van beste HRM-wetenschapper van Nederland in de HR-top100. In de maand november konden mensen hun stem uitbrengen. Bondarouk ontving de meeste stemmen.

News

Vlaamse student in coma na ontgroening met vissaus

Een 20-jarige Vlaamse student ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij tijdens een ontgroeningsritueel gedwongen werd een grote hoeveelheid vissaus te drinken.

News

Pilot studentassistenten plus bij TNW

Studenten bij de faculteit TNW kunnen zich komend jaar bekwamen in onderwijs. De faculteit begint een pilot learning assistants, geïnspireerd op Amerikaans model. Als de pilot succesvol is, kunnen de ‘studentassistenten plus’ op de hele UT opgeleid worden.

News

Kerst met Alpha

In het hart van Enschede organiseren de leden van studentenvereniging Alpha aankomende maandag een gezamenlijke kerstviering. Onder hun eigen genoemde motto ‘kerst vieren doe je samen’, is de Sint Jacobskerk open voor iedereen die zich genodigd voelt.

News

Response to #MeToo: The UT plans to get an ombudsperson

As a response to the #MeToo movement and related issues, the UT aims to get an independent ombudsperson. In January, the UT will also launch a new website on integrity and an ‘active bystander training’. These plans were presented at today’s meeting organized by the FFNT (Female Faculty Network Twente).

News

Als overheid in R&D investeert, volgen bedrijven vanzelf

Als de overheid geld steekt in onderzoek en ontwikkeling, gaan bedrijven dan achteroverleunen? Nee, zegt wetenschapsgenootschap KNAW. Als de overheid de portemonnee trekt, doet het bedrijfsleven dat ook. Niet verslappen, is dus het devies.

News

Uitstel verhuizing Faculty Club

De verhuizing van restaurant de Faculty Club naar het U-Parkhotel is met een paar weken uitgesteld. Daarom is het in de maand januari nog mogelijk om te lunchen in de huidige locatie. Vanaf 11 februari draait het restaurant in het voormalige Hogekampgebouw.

News

Coalitie houdt vast aan hogere studierente

De oppositie is er opnieuw niet in geslaagd om de verhoging van de rente op studieschulden van tafel te krijgen. Ook het CDA houdt zich – ondanks bezwaren tegen het leenstelsel – aan de afspraken in het regeerakkoord.

News

Studentenvereniging UT bedankt DUO met kratje bier

Leden van de Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente vonden het hoog tijd om de voornaamste financier van hun studententijd eens een bedankje te sturen. Vandaag, uitgerekend op pakjesavond, kwam een kratje bier met begeleidende brief aan op het DUO-hoofdkantoor in Groningen.

News
Lightbulb Chats

‘Weten hoe je een vraag stelt’

Een nieuwe vorm van lezingen, de lightbulb chats. Geen spreker voor een publiek, maar het publiek als sprekers. Morgen vindt de pilot om half zes plaats in het Designlab, waar de ethiek rondom kunstmatige intelligentie aan de kaak gesteld wordt.

Read more articles