News

Thuishonk in Carré en meer ruimte voor faculteit ET

De Technohal moet worden opgeleverd, de Hogekamp krijgt een plein, de faculteit ET meer ruimte en de derde verdieping van Carré een ‘homebase’ voor studenten. Het is greep uit het Lange Termijn Strategisch Huisverstingsplan voor 2019. Wat kunnen we als campusbewoners nog meer verwachten?

News
‘Ze leeft voort in haar werk’

Postume promotie voor Wilma Kippers

De in juli overleden UT-onderzoeker Wilma Kippers kreeg vorige week postuum de doctorsgraad toegekend. Haar begeleiders verdedigden namens haar het proefschrift. ‘Heel mooi. En ook heel verdrietig’, omschrijft collega Kim Schildkamp de ceremonie. Zij overhandigde uiteindelijk de bul aan de ouders van Wilma.

News

Nederland koploper open access

Steeds meer wetenschappelijke publicaties van Nederlanders zijn in ‘open access’ beschikbaar, maar er moet nog veel gebeuren om de doelstelling van 100 procent in 2020 te halen. Dat concludeert het Rathenau Instituut in een rapport.

News

Drugs, xtc… waar zijn die criminele studenten dan?

Criminelen ronselen chemiestudenten om in drugslaboratoria te komen werken, zegt burgemeester Arend van Hout van de Gelderse gemeente Westervoort. Bij de hogescholen en universiteiten kijken ze verbaasd op. Ook bij Chemical Engineering in Twente weten ze van niets.

News

Building a new alumni community in Germany

The University of Twente is currently a part of the first ever alumni tour of Germany. ‘We are trying to establish a more active alumni community in Germany,’ says Solange Panayotopoulos, UT Alumni Community Manager.

News

Spaarpot: minister kapittelt universiteiten en looft hogescholen

De hogescholen draaien verlies en dat is goed, vindt het kabinet. Dan gaat er tenminste genoeg geld naar het onderwijs. De universiteiten daarentegen boeken al enige jaren winst en dat is niet de bedoeling.

News

Minister wil einde aan vernederende ontgroening

Het moet afgelopen zijn met vernederingen tijdens de ontgroening, vindt minister Van Engelshoven. Oud-leden denken ook dat het anders moet, bleek dit weekend. Maar hoe?

News

Decaan voor Twente Graduate School

Twente Graduate School krijgt in 2019 een decaan in plaats van een directeur. Doel is om de coördinatie van doctoraalprogramma’s te versterken.

News
dies natalis

Peter-Paul Verbeek benoemd tot universiteitshoogleraar

De UT heeft een nieuwe universiteitshoogleraar: Peter-Paul Verbeek. De techniekfilosoof werd vandaag tijdens de dies natalis door rector Thom Palstra benoemd. Verbeek gaat het high tech, human touch-profiel uitdragen en wil intern de verbinding tussen techniek en samenleving verder ontwikkelen.

News
Diesrede rector Thom Palstra

‘Een beetje rebellie moet in ieder talent zitten’

De 57e verjaardag van de UT stond vanmiddag in het teken van talent. Dat thema kwam naar voren in de toespraak van rector Thom Palstra. Hij riep in de Waaier op tot het aantrekken, stimuleren en bovenal delen van talent.

News

Kathrin Smetana wins the Professor De Winter Award

The 2018 Professor De Winter Award for outstanding female talent was given to Kathrin Smetana, Assistant Professor at the UT’s Department of Applied Mathematics. She received the prize during today’s Dies Natalis ceremony in the Waaier.

News

Xiaojue Zhu wins the Overijssel PhD Award

Xiaojue Zhu became the most recent winner of the Overijssel PhD Award. The UT graduate conducted his PhD research at the Physics of Fluids Group and won the prize thanks to his thesis titled ‘Taylor-Couette and Rayleigh-Bénard turbulence: the role of the boundaries’. Zhu received the award during the Dies Natalis ceremony in the Waaier today.

Read more articles