News
Reünie alumni

‘Ik hoop op hernieuwde trots’

Zo’n zestig alumni van de lichting 1986-2009 keerden vandaag terug naar de campus voor een reünie. In het Designlab kregen ze een terugblik op het studentenleven gepresenteerd, maar ook lezingen en een lunch. CvB-lid Mirjam Bult verwelkomde het gezelschap: ‘Er is op de UT veel veranderd, maar tegelijk bleef alles hetzelfde.’

News

Check: is er echt een ‘studentikoze cijfermalaise’?

Nederlandse studenten halen steeds slechtere cijfers, meldt zakenblad Quote. Het is een treurige conclusie, schrijft het blad. Maar klopt het wel?

News

Forse tegenvaller BMS door salarisstijgingen

Gestegen personeelssalarissen bij de faculteit BMS leggen financiële druk op het reorganisatieplan ‘BMS under steam’. Het CvB wil dat de faculteit nogmaals naar de begroting kijkt. Komende maand moet er een plan van aanpak liggen hoe het tekort op te vangen.

News

Vijftig jaar bedrijfskunde aan de UT

De UT biedt sinds 1968 de studie bedrijfskunde aan. Dat vijftigjarig jubileum aan de UT wordt vandaag gevierd met een lezing van Boet Kreiken, zoon van oud-rector en grondlegger van bedrijfskunde aan de UT, Jan Kreiken. Hoogleraar Petra de Weerd-Nederhof is moderator van de feestelijkheden en geeft haar kijk op de geschiedenis van bedrijfskundestudies aan de UT.

News

Tibor Kudernac wint ERC Consolidator

UT-onderzoeker Tibor Kudernac krijgt een ERC Consolidator Grant ter waarde van 2 miljoen euro voor zijn fundamentele onderzoeksvoorstel gericht op supramoleculaire motoren. Hij is de enige UT’er die deze ronde in de prijzen valt.

News

Jong Talent Prijzen voor twee UT’ers

De Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) reikte deze week Jong Talent Prijzen uit aan twee voormalige UT-studenten technische natuurkunde. De Tata Steel-prijs voor materiaalkunde ging naar Luca Bouwmeester, de Shell afstudeerprijs naar Martina Tsvetanova.

News

Rente studieschuld tikt ook bij lager inkomen aan

Veel meer gezinnen gaan de hogere rente op studieschulden in hun portemonnee voelen dan minister Van Engelshoven aanvankelijk had voorgespiegeld. Dat blijkt uit een nieuwe brief aan de Tweede Kamer.

News
Gebouw krijgt grote renovatie

‘Het Paviljoen lekt aan alle kanten’

Het Paviljoen staat voor komend jaar op de rol voor een renovatie. Het pand, dat de uitvalsbasis is van de dienst Campus & Facility Management, verkeert in slechte staat. Steunbalken houden het dak omhoog en isolatie ontbreekt.

News
UT partner van nieuw kenniscentrum

Lancering innovatiecentrum voor onbemande vrachtvliegtuigen

XLCargoDrones, een innovatiecentrum voor onbemande vrachtvliegtuigen, is woensdag gelanceerd tijdens de Amsterdam Drone Week. De UT, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en de Hogeschool van Amsterdam bundelen binnen het centrum hun krachten op het gebied van onbemande vrachtvliegtuigen.

News

Jan Peter Balkenende lunchspreker bij Bedrijvendagen

Oud-premier Jan Peter Balkenende geeft komend jaar de lunchlezing tijdens de Bedrijvendagen. Het is de 35ste editie van de Bedrijvendagen-Twente. De lezing van Balkenende is op 7 februari in de Waaier.

News

Teledisplaying our emotions

Kristin Neidlinger is a designer and researcher at the UT interested in extimacy, externalized intimacy. Colours of a so called moodsweater corresponds to a specific physiological state. An experiment was held yesterday at DesignLab.

News

‘Teaching is not as rewarded as it should be’

‘The framework is a response to the problem most universities face: that teaching is not being as rewarded as it should be,’ says Ruth Graham. As part of the Week of Inspiration, the education consultant is coming to the UT today to give a talk on ‘the future of engineering education’.

Read more articles