News

Tijdelijke practicumruimtes bij faculteit ET

De faculteit ET groeit uit haar jas vanwege toenemende studentenaantallen. Nog voor de start van het nieuwe collegejaar worden tijdelijke voorzieningen geplaatst, zegt David Korringa, portefeuillehouder bedrijfsvoering van ET.

News

Centraal onderzoek naar mentale klachten studenten

Er komt een centraal onderzoek naar mentale klachten onder UT-studenten, begin volgend jaar. Doel is te inventariseren in welke mate studenten lijden aan stress en burn-outs. Kartrekker is de afdeling Student Affairs Coaching & Counseling (SACC).

News

Beoordeling van wetenschappers gaat op de schop

Wetenschappers moeten in de toekomst door andere hoepels gaan springen om promotie te maken of geld te verwerven. Maar welke hoepels? Daarover willen universiteiten en wetenschapsfinanciers met hen in gesprek.

News
Het dromenpaleis van Ruben Terlou

‘Ik observeer altijd de wereld om mij heen’

In een volle Agora-zaal gaf arts-fotograaf Ruben Terlou dinsdagmiddag een lunchlezing voor de Week van Inspiratie. Hij sprak over zijn eigen dromen en over die van het Chinese volk. ‘Aan de mensen in deze zaal zou ik willen zeggen: bouw je eigen paleizen.’

News

Wat willen de pechstudenten?

Vandaag hebben twee ‘pechstudenten’ een petitie met 124 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigd. Ze krijgen geen basisbeurs en lopen ook de korting op het collegegeld mis, klagen ze. Maar wat willen ze precies?

News

Een ton voor extra nachtbeveiliger

De campus krijgt er een nachtsurveillant bij. Hoofd beveiliging Benno Kiers, die uitbreiding had aangevraagd, is daar blij mee. ‘Er zijn nachten dat ik slecht sliep. Eén surveillant in de nachturen is niet genoeg.’

News
Week van Inspiratie

Thuiswedstrijd voor Ank Bijleveld

UT-alumna Ank Bijleveld vertelde gisteravond in een vol Amphitheater over haar carrière, het ministerie van Defensie en het werken in een mannenwereld. Studenten kregen alle ruimte om vragen te stellen. Het vragenvuur was de aftrap van de Week van Inspiratie.

News

‘Straks geen diploma’s, maar nano-degrees’

Misschien volgen studenten in de toekomst geen complete opleidingen meer, maar alleen reeksen van vakken die ze zelf hebben gekozen. Daar moet het hoger onderwijs zich op voorbereiden, vinden deskundigen.

News

Driehonderd demonstranten tegen hoge studiekosten

Zo’n driehonderd studenten en scholieren liepen afgelopen zaterdag door Den Haag om te protesteren tegen de stijgende studiekosten. ‘Hebben we er allemaal een beetje zin in?’

News
Alumnibureau organiseert reünie

‘UT’er ben je voor het leven’

Het Alumni en Development Office houdt op vrijdag 30 november een reünie voor de lichtingen ’86 tot ’09. Oud-studenten kunnen meedoen aan een rondleiding over de campus en lezingen bijwonen. De dag eindigt met het bijwonen van de 57e dies natalis.

News

Meer en betere studieplekken

De UT wil het aantal studieplekken en projectruimtes flink uitbreiden en de bestaande verbeteren. Die ambitie staat in het concept kwaliteitsafspraken-plan. De komende vier jaar wordt daar jaarlijks zeven tot acht ton voor uitgetrokken.

News
Ons verleden kwijtperk thema Hubertusfeest

‘Geen ordinair zuipfestijn, maar verhaal vertellen’

Huize Heilige Hubertus houdt morgen de 35ste editie van hun jaarlijkse huisfeest. Voorbereidingen in Noorderhagen 4 zijn in volle gang. Vergunningen, logistiek, en veiligheid. Het heeft alle aandacht van de tien bewoners.

Read more articles