News
Ontwerppresentatie nieuwe zonneboot

‘Structureel vliegen zou het mooiste zijn’

Studententeam Solar Boat Twente onthulde vanmiddag in DesignLab het ontwerp voor een nieuwe zonneboot. Qua uiterlijk verschilt de boot weinig met de vorige. De verbeterslag moet vooral onder de motorkap plaatsvinden.

News

Zaak Vindicat: geen werkstraf maar boete voor Wouter B.

Voormalig Vindicat-lid Wouter B. is in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 1000 euro. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt niet dat er sprake is van zware mishandeling.

News

Uraadspartijen signaleren overvolle collegezalen

Universiteitsraadspartijen UReka en DAS zien bij de start van de huidige module overvolle collegezalen. Studenten volgen staand in de deuropening of zittend op de vloer college. Het Centre for Educational Support herkent de problematiek.

News

Minister wil genderbiastraining promotiecommissies

Misschien zouden vrouwen vaker cum laude promoveren als promotiecommissies trainingen krijgen tegen genderbias, overweegt minister Ingrid van Engelshoven.

News

SU: kerstborrel in plaats van sinterklaasontbijt

De Student Union organiseert dit jaar geen sinterklaasontbijt, maar een kerstborrel. Die vindt plaats op 19 december in de Bastille, waarvoor de SU haar verenigingen en medewerkers waar ze veel samenwerking mee heeft uitnodigt.

News

‘Tekort ud’s komt vooral door verloop’

Het blijft moeilijk om universitair docenten (ud's) te vinden, zo staat in de jongste UT-managementrapportage. Cathelijne de Carpentier Wolf, HR manager bij ET, herkent zich daar niet in. ‘Het is niet anders dan drie jaar geleden.’

News

Minister Hoekstra vindt renteverhoging verdedigbaar

Minister Hoekstra van Financiën houdt vast aan de verhoging van de rente op studieschulden, ondanks de tegenstand binnen zijn eigen partij. Hij liet zich gisteren niet van de wijs brengen in de Eerste Kamer.

News
Vijf onderwijsthema’s voor investering

‘Kwaliteitsafspraken goede balans korte en lange termijn’

De UT investeert de komende jaren in kleinschalig en intensief onderwijs, staat in het kwaliteitsafspraken-plan dat in december ter instemming in de Uraad ligt. Een onderdeel is het aantrekken van extra personeel. Hiervoor is vijf miljoen beschikbaar door de afschaffing van de basisbeurs.

News
Studium Generale: Week van Inspiratie

‘We willen talent en inspiratie met elkaar verbinden’

Peter Timmerman, hoofd Studium Generale, buigt zich al sinds april over de Week van Inspiratie die 26 november begint. Naar eigen zeggen een organisatorische puzzel. Grootste uitdaging: het werven van zeven inspirerende sprekers die allen in één week hun lezing kunnen geven.

News

Master accountancy biedt beste carrièreperspectief

Universitair opgeleide accountants komen het snelst aan een vaste baan met een goed salaris, stelt het UWV. Voor archeologen, letterkundigen en alumni van kunst- en cultuurstudies ziet het er minder rooskleurig uit.

News
Ramses Wessel: ‘Britten mogen niet aan cherry picking doen’

‘Brexit betekent Brexit’?

Het uittredingsverdrag voor de Brexit ligt sinds vorige week klaar: ruim vijfhonderd pagina’s die volgens UT-hoogleraar Europese Studies Ramses Wessel een nieuwe poging tot tijdrekken zijn. Het is volgens hem symptomatisch voor de Brexit-beweging, die in Wessels ogen bolstaat van naïviteit.

News

‘I’d like to see more collaborations with Canada’

Caroline Bolduc, Trade Commissioner Science & Technology from the Canadian Embassy, is visiting the University of Twente today. ‘I want to see how we could develop further collaborations between the UT and Canadian institutes.’

Read more articles