News

UT kartrekker vier projecten uit regiodeal Twente

De UT doet mee aan vier van de elf projecten in de regiodeal Twente waarvoor het kabinet dertig miljoen uittrekt. De deal wordt naar verwachting in het voorjaar van 2019 ondertekend.

News

Record number of visitors at Open Days

About 10,500 people came to the campus last week for the Open Days. This is the ‘highest number of visitors ever’, according to Project leader Rita de Wilde.

News
Let's Go Study Abroad Fair

‘Misschien word ik overgehaald, misschien niet’

De jaarlijkse Let’s Go Study Abroad Fair ging vandaag om tien uur van start in The Gallery. Het doel van de beurs is studenten motiveren en informeren om naar het buitenland te gaan voor een studie.

News

WOinActie: geen middelen vanuit UT

WOinActie, het landelijk actieplatform van studenten en medewerkers, gaat op 14 december op het Malieveld in Den Haag protesteren tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs. Vanuit de UT is er sympathie en steun voor de actie, maar worden geen middelen ingezet.

News

‘People expect more of you at Harvard’

Fourteen UT Technical Medicine students have trained at the Massachusetts General Hospital (MGH) in Boston over the past three years. All of them under Dr. Rajiv Gupta, an Associate Professor of Radiology at Harvard Medical School and a Visiting Professor at the University of Twente.

News

Leven lang leren: veel cursussen, weinig uren

Een op de vijf Nederlanders van 25 jaar of ouder volgt een vorm van scholing, blijkt uit een vergelijkend Europees onderzoek. Alleen gaat het in Nederland vaak om korte cursussen.

News

Financiële impuls voor High Tech Factory

De UT geeft de High Tech Factory een financiële impuls van maximaal 1,3 miljoen om de faciliteit de komende drie jaar van voldoende liquiditeit te voorzien. Een herstructurering van de schulden en kosten moet voor een stabiele situatie zorgen. De Uraad is kritisch over de financiële rol van de UT.

News

Brexit-deal laat wetenschap nog in onzekerheid

De Brexit lijkt weer een stapje dichterbij met de voorlopige overeenstemming tussen de onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Maar voor de Europese wetenschap blijft de toekomst ongewis.

News

Kwart minder Vidi-aanvragen sinds nieuwe eisen NWO

Onderzoekers die dit jaar een Vidi-subsidie hebben aangevraagd, maken flink meer kans om die ook te krijgen. Er zijn bijna een kwart minder aanvragen dan vorig jaar, waarschijnlijk door de nieuwe regels van wetenschapsfinancier NWO.

News

UT-onderzoeker leidt plan professionalisering docenten VSNU

UT-onderzoeker Kim Schildkamp van de vakgroep Elan gaat leiding geven aan het VSNU-versnellingsplan ‘onderwijsinnovatie met ICT’. Doel van dit plan is om snel stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het onderwijs.

News

Amendement tegen verhoging rente studieschuld haalt het niet

Alle inspanningen van tegenstanders ten spijt is de renteverhoging op studieschulden niet van tafel. Een amendement dat de maatregel om zeep moest helpen, haalde vanmiddag geen meerderheid in de Tweede Kamer.

News

Detlef Lohse krijgt Max Planck-Medaille

UT-hoogleraar Detlef Lohse krijgt de Max Planck-Medaille, een onderscheiding voor buitengewone prestaties in de theoretische natuurkunde. Hij neemt de prijs volgend jaar maart in ontvangst voor zijn onderzoek naar de fysica van bellen en turbulentie.

Read more articles