News

Detlef Lohse krijgt Max Planck-Medaille

UT-hoogleraar Detlef Lohse krijgt de Max Planck-Medaille, een onderscheiding voor buitengewone prestaties in de theoretische natuurkunde. Hij neemt de prijs volgend jaar maart in ontvangst voor zijn onderzoek naar de fysica van bellen en turbulentie.

News

Groeipijn bij sommige universiteiten

De almaar groeiende toestroom van studenten leidt bij de ene universiteit tot meer kwaliteitsproblemen dan bij de andere, blijkt uit de nieuwe Keuzegids Universiteiten. Wageningen Universiteit is opnieuw de onbetwiste nummer één, de UT staat op nummer twee.

News

Keuzegids: acht UT-topopleidingen

De UT heeft acht topopleidingen in de Keuzegids Universiteiten 2019, die vandaag verschijnt. Mede daardoor staat de UT landelijk gezien op een tweede plaats met 67,5 punten. Wageningen voert de lijst aan met 74 punten.

News

UT-hoogleraren vrezen Plan S over open access

Alle wetenschappelijke publicaties moeten in 2020 volledig vrij toegankelijk zijn, zo luidt de strekking van het Europese ‘Plan S’. Maar ruim vijftig UT-onderzoekers zijn tegen en tekenden een petitie. De ondertekenaars zijn bang dat ze internationaal buitenspel komen te staan.

News

Strijd Engelstalig onderwijs verplaatst zich naar de instelling

Onderwijsrechtbank CBHO fluit de Universiteit Leiden terug. Het college van beroep voor de examens had moeten beoordelen of een vak waarvoor een student vrijstelling vroeg wel terecht in het Engels wordt gegeven.

News

Vitaliteitspact: minder werken richting pensioen?

Het nieuwe vitaliteitspact biedt medewerkers, die vijf jaar of korter voor het pensioen zitten, de mogelijkheid minder te gaan werken. En dat met gedeeltelijk behoud van salaris en pensioenopbouw. De vakbonden zijn blij, maar waarschuwen ook voor de nadelen.

News

Drone team: ‘We will bring home a prize’

Aerobotic Tech Team Twente (A3T), the newest UT student team, has big plans for its first year of existence. This drone team will participate in three international competitions in 2019, including the UAS Challenge for which they plan to make ‘the first drone of its kind’.

News

Nieuw netwerk van jonge materiaalonderzoekers

Vier jonge UT-wetenschappers hebben de krachten gebundeld in het nieuwe Centre for Soft Metamaterials. Ze krijgen ondersteuning van MESA+ om vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines samen te werken.

News

PhD Day: voor alle promovendi 4TU

De jaarlijkse PhD Day staat donderdag in het teken van de toekomst van de wetenschap. In het ITC-gebouw krijgen de deelnemende promovendi lezingen en workshops over het thema voorgeschoteld. Dit jaar zijn voor het eerst de PhD’s van alle 4TU’s welkom.

News

Studievoorschot blijft zo heten

Het kabinet gaat de term ‘studievoorschot’ niet afschaffen. De Tweede Kamer heeft zojuist voor de tweede keer over het voorstel van CDA en SP gestemd, maar opnieuw werd het ‘gelijkspel’.

News

Ondersteuning valorisatie in de rode cijfers

De gezamenlijke diensten verwachten dit jaar op een tekort van ruim een miljoen uit te komen. Dat staat in de laatste UT-managementrapportage. Vooral de investering in valorisatie-activiteiten kampt met tegenvallende cijfers.

News

Spookstudenten krijgen ongecontroleerd kinderopvangtoeslag

Studerende ouders kunnen kinderopvangtoeslag krijgen, ook als ze geen studieboek openslaan. Is dat een maas in de belastingregels? Het valt wel mee, denkt staatssecretaris Menno Snel van Financiën.

Read more articles