News

Studievoorschot blijft zo heten

Het kabinet gaat de term ‘studievoorschot’ niet afschaffen. De Tweede Kamer heeft zojuist voor de tweede keer over het voorstel van CDA en SP gestemd, maar opnieuw werd het ‘gelijkspel’.

News

Ondersteuning valorisatie in de rode cijfers

De gezamenlijke diensten verwachten dit jaar op een tekort van ruim een miljoen uit te komen. Dat staat in de laatste UT-managementrapportage. Vooral de investering in valorisatie-activiteiten kampt met tegenvallende cijfers.

News

Spookstudenten krijgen ongecontroleerd kinderopvangtoeslag

Studerende ouders kunnen kinderopvangtoeslag krijgen, ook als ze geen studieboek openslaan. Is dat een maas in de belastingregels? Het valt wel mee, denkt staatssecretaris Menno Snel van Financiën.

News

Voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ in Vrijhof

De uit Syrië afkomstige acteur én Gouden Kalf-winnaar George Tobal komt vrijdag 30 november naar de campus met de voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ om aandacht te vragen voor de vluchtelingenproblematiek. De theatershow is om 19.30 uur te zien in de Vrijhof.

News

Jennifer Herek nieuwe decaan TNW

Jennifer Herek wordt de nieuwe decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Per 1 januari volgt ze Hans Hilgenkamp op, voor een periode van vier jaar.

News

Minister gaat schimmige opleidingsreclame niet aanpakken

Iedereen mag opleidingen in de markt zetten en die bijvoorbeeld post-master of post-hbo noemen, ook al hebben ze niets met hoger onderwijs te maken. Minister Van Engelshoven gaat het niet verbieden.

News

Utrecht heeft de snelste promovendi

Promovendi van de Universiteit Utrecht schrijven hun proefschrift lekker vlot: ze zijn een jaar sneller dan die van de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit. Promovendi van de UT behalen hun doctorstitel iets sneller dan gemiddeld.

News

Masterprijs Nederlandse Gasindustrie voor UT’er

Kevin Rouwenhorst, UT-promovendus bij de vakgroep CPM (Catalytic Processes and Materials) van de TNW-faculteit , wint de eerste prijs van de Nederlandse Gasindustrie van de KHMW voor zijn masterthesis over de opslag van energie.  Hij ontvangt de prijs op 26 november tijdens een bijeenkomst van de KHMW in Haarlem.

News

Vijf ton voor online labs kwantumfysica

De vakgroep Instructietechnologie en de lerarenopleiding ELAN krijgen een subsidie van 500 duizend euro van onderzoeksfinancier NWO, voor het ontwikkelen van online labs gericht op kwantumfysica. Deze virtuele laboratoria zijn bedoeld voor 6vwo-leerlingen en hun docenten, om beter begrip te krijgen van de materie.

News

UT researcher wins Unilever Research Prize

Giorgos Kafkopoulos, now a PhD researcher at the Materials Science and Technology of Polymers research group, has won one of the Unilever Research Prizes 2018. Kafkopoulos receives the prize of 2500 euros later this month for his master’s research project.

News

Wat is huisjesmelker in het Engels?

Buitenlandse studenten moeten hoge huurprijzen makkelijker kunnen aanvechten, vindt de Tweede Kamer. Daarom moet de voorlichting van de huurcommissie deels in het Engels worden vertaald.

News

Tweede Kamer: ‘Haal studenten uit de spits’

Het is ’s morgens nogal druk in het openbaar vervoer. Kunnen hogescholen en universiteiten misschien hun collegetijden aanpassen? De Tweede Kamer stelt die vraag opnieuw.

Read more articles