News

Samen publiceren met onderzoekers Monterrey

De UT gaat een onderzoekssamenwerking aan met de Mexicaanse universiteit Tecnológico de Monterrey. Doel is het gezamenlijk publiceren van wetenschappelijke artikelen. Deze week zetten beide universiteiten de nodige, praktische stappen.

News

Per studiepunt betalen ook voor eerstejaars

Bij wijze van proef mogen een paar honderd studenten hun eigen studietempo bepalen en hun collegegeld per studiepunt betalen. Binnenkort mogen ook eerstejaars studenten aan dit experiment gaan meedoen.

News

Tweede MoU met Amerikaanse universiteit

De UT tekende deze maand een Memorandum of Understanding (MoU) met het New Jersey Institute of Technology. Doel van de samenwerking is het uitwisselen van studenten, in eerste instantie drie personen per jaar. Na het Stevens Institute of Technology is het de tweede MoU met een Amerikaanse universiteit.

News

Asbest en vertraging Technohal kost UT miljoen

De UT moet een miljoen euro extra in de renovatie van de Technohal stoppen. Dat staat in een document van het college van bestuur aan de Uraad, die komende week op de agenda staat.

News

D66: Universiteiten moeten hun geld laten rollen

Voordat ze bij de overheid aankloppen om meer geld, moeten universiteiten eerst hun spaarpot stukslaan, vindt D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen. 'Er is geld, alleen de besturen van universiteiten potten het op.'

News

CDA-jongeren willen hogere rente op studieschuld torpederen

Het CDA moet zich verzetten tegen de hogere rente op studieschulden, vinden de jongeren van de partij. Dit weekend gaan ze op het partijcongres een motie indienen.

News

Bright minds at work in the city of lights

A fresh batch consisting of four hundred of ‘tomorrow’s digital innovators and entrepreneurs’ got together at the Sorbonne University in Paris last week, for the kick-off of a new academic year of the EIT Digital Master School. Among them were six former UT students.

News

Rector: ‘Vertrouwelijkheid scripties heeft grenzen’

Het bedrijfsleven vraagt regelmatig om vertrouwelijke afstudeerscripties. En deelt boetes uit als daar van afgeweken wordt. De vier technische universiteiten proberen daarom richtlijnen op te stellen hoe hier mee om te gaan. ‘Eenduidig beleid zou goed zijn’, aldus rector Thom Palstra.

News

Protest: sponsorloop tegen ‘schuldenstelsel’

De Landelijke Studentenvakbond roept studenten en scholieren op om volgende maand in Den Haag te demonstreren tegen het ‘schuldenstelsel’. De maat is vol, meent de vakbond.

News

Student met beperking weet pot met geld niet te vinden

Studenten die studievertraging oplopen omdat ze bijvoorbeeld ziek of dyslectisch zijn, maken nauwelijks gebruik van de financiële steun waar ze recht op hebben. Instellingen moeten hen beter informeren, vindt de minister.

News
IT & Tech summit in Enschede

‘A great opportunity to inform students about the region’

The first edition of ‘Today&Beyond - IT & Tech summit Twente’ will take place on the 1st of November in the Grolsch Veste Enschede. The University of Twente will be represented at the event by a number of speakers.

News

Minister: ‘Rendementsdenken mag niet overheersen’

Het Nederlands hoger onderwijs is heel toegankelijk, maar het kan nog stukken beter, vindt minister Van Engelshoven. Zo worden studenten in haar ogen nu te streng geselecteerd, voor én tijdens de opleiding.

Read more articles