News

ITC: verhuizen of niet?

De verhuisplannen van de ITC-faculteit naar de campus zijn niet meer van gisteren. Sinds 2014 wordt er al over gesproken. Het laatste voorstel, nieuwbouw op de plek van de Citadel, is opgeschort. Wat vinden de ITC'ers zelf van het getouwtrek?

News

Streven naar 1667 woorden per dag

De leden van studentenbibliotheek Belletrie doen mee aan de National Novel Writing Month, een jaarlijks terugkerend schrijfevenement. Het doel: binnen één maand een verhaal van vijftigduizend woorden tikken. ‘Het maakt niet uit hoe slecht, als je maar schrijft.’

News

Ombudsman: bereikbaarheid DUO moet nú beter

Krap budget of niet, minister Van Engelshoven moet nu iets doen aan de slechte bereikbaarheid van Dienst Uitvoering Onderwijs en niet pas volgend jaar, vindt de Nationale Ombudsman. Hij neemt geen genoegen met haar reactie op zijn eerdere brief.

News

Computer Science geeft drie 10-en in één jaar

De masteropleiding Computer Science gaf afgelopen collegejaar liefst drie maal een 10 aan een afstudeerder. ‘Heel bijzonder’, zegt opleidingsdirecteur Arend Rensink. ‘Ik ben blij dat onze opleiding een uitstekende masterscriptie waardeert met het hoogst mogelijke cijfer.’

News
Universiteiten vrezen nieuwe korting

Fors meer bachelors aan UT

De UT kent dit collegejaar een stijging van 14 procent aan nieuwe bachelorstudenten ten opzichte van vorig jaar. Het aantal nieuwe masterstudenten daalde met zo’n 4 procent.

News

‘Flexibel’ collegegeldkrediet? Minister vertrouwt het niet

Minister Van Engelshoven wil niet dat Nederlandse studenten in het buitenland hun collegegeldkrediet straks in één keer kunnen opnemen. Ze vindt de huidige mogelijkheden voldoende en is bang voor fraudeurs.

News

War for talent: stagiairs krijgen beter betaald

De stagevergoeding voor studenten in de tien best betalende bedrijfstakken is sinds 2016 met 12 procent gestegen: van 524 euro naar gemiddeld 588 euro per maand. Consultancy-stagiairs bij wervingsbureau EY-Parthenon verdienen het meest: 3.000 euro.

News

Bokbierborrel in Theatercafé

In het Theatercafé van de Vrijhof wordt op 2 november een bokbier-vrijdagmiddagborrel georganiseerd voor medewerkers en studenten.  Het is mogelijk om dan vier verschillende brouwsels te proeven. Singer-songwriter Eric Leh zorgt voor livemuziek.

News

Camelot verlaagt borg naar duizend euro

De verhuurder van de studio’s in de Hogekamp heeft de borgsom met ingang van oktober verlaagd naar duizend euro. Eerder moesten huurders nog tweeduizend euro overmaken.

News
UT-student wint KHMW-prijs

Foutloze ‘Google Translate’ voor twee wiskundige talen

Djurre van der Wal, masterstudent Computer Science, ontvangt op 1 november in Den Haag de scriptieprijs voor internet en technische wetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Aanleiding is zijn thesis over accurate informatiewisseling tussen wiskundige talen. Hij kreeg er een tien voor.

News
NASA Space Apps Challenge

Creating sensors for humans on Mars

Team Pegasus won the first NASA’s Space Apps Challenge organised by Space Society Twente. During this hackathon in hotel Drienerburght last weekend, six teams worked on their own creative software. Time available: only 24 hours.

News

Jonge Akademie onderzoekt nieuwe aanvraagregels NWO

De Jonge Akademie heeft klachten ontvangen over de nieuwe regels die onderzoeksfinancier NWO stelt aan het aanvragen van beurzen. Het genootschap van jonge wetenschappers roept onderzoekers op hun ervaringen te delen.

Read more articles