News

Cultureel erfgoed lijkt een stap te ver

Even leek het er op dat de UT – als één van de laatste Nederlandse universiteiten - lid zou worden van de Stichting Academisch Erfgoed. Rector Thom Palstra vroeg voor de zomer aan de dienst LISA om hierover na te denken. Gebrek aan financiën, maar vooral ook draagvlak staan de plannen nu in de weg.

News

Kleren duurder? Dan gaat je collegegeld omhoog

Is het niet een beetje vreemd dat het collegegeld met vijf euro extra omhoog gaat? Het komt doordat sokken, broeken, jurken en jassen iets duurder zijn dan gedacht.

News

VVD wil meer studenten in het leger

Als het aan de VVD ligt, wordt het heel normaal om als student ook reservist in het leger te zijn. En mist zo’n militair een keer een tentamen, dan moet de universiteit of hogeschool een beetje coulant zijn.

News
Students welcome Archbishop Aldo Cavalli

‘A great chance to revive the faith’

To mark their 70th jubilee year, student association Ariëns has invited Archbishop Aldo Cavalli. The Papal Nuncio to the Netherlands will visit Enschede on the 23rd of October to celebrate an international mass in the Jacobuskerk.

News

Meike Nauta genomineerd voor Young eScientist Award

UT-promovenda Meike Nauta is genomineerd voor de Young eScientist Award. Het Nederlands eScience Center reikt de prijs van 50.000 euro jaarlijks uit aan jonge onderzoekers. De bekendmaking is op 30 oktober in Amsterdam.

News

Studententeams krijgen hulp van alumni

Een groep alumni gaat de UT-studententeams een handje helpen met onder meer mentorschappen en bijeenkomsten. Door inzet van kennis, expertise en netwerken, willen de initiatiefnemers de teams verder brengen. Vanmiddag is de kick-off in DesignLab.

News

Jammer dan: geen basisbeurs, geen beter onderwijs

Geen basisbeurs gekregen, maar ook geen beter onderwijs? Dan zou je gecompenseerd moeten worden, vinden sommige politieke partijen. Maar minister Van Engelshoven houdt de boot af.

News
Themamaand werkdruk

Internetportaal gidst medewerkers door internationalisering

UT-medewerkers bogen zich een maand lang in rondetafelgesprekken over het thema werkdruk. De slotbijeenkomst is vanmiddag in de Horst met presentaties over langetermijnoplossingen en zogenaamde quick wins.

News
Plan een rover missie naar de maan

NASA Space Apps Challenge landt op campus

In hotel Drienerburght is aankomend weekend de Space Apps Challenge, een wereldwijd initiatief van NASA. In 24 uur tijd zetten verschillende teams lucht- en ruimtevaartprojecten op. Space Society Twente tekent voor de organisatie.

News

‘Universiteiten verdienen veel aan buitenpromovendi'

Universiteiten maken veel winst op promovendi van buiten de universiteit. Dat moet snel veranderen, vindt het Promovendi Netwerk Nederland (PNN). ‘Dit probleem speelt niet alleen in Tilburg.’

News

ITC niet op plek Citadel, onderzoek naar drie alternatieven

Citadel wordt niet gesloopt om plaats te maken voor een nieuw ITC-gebouw. De kosten voor het nieuwe onderkomen vormen een te groot financieel risico, zegt CvB-vicevoorzitter Mirjam Bult. De UT onderzoekt drie alternatieven, waaronder de huidige ITC locatie.

News

Collegegeld vijf euro hoger dan eerder verwacht

Opnieuw een financiële tegenvaller voor studenten, al is het een kleintje: het collegegeld gaat volgend jaar niet met 18 euro maar met 23 euro omhoog, naar 2083 euro.

Read more articles