News
Dutch Design Week

Armband voor ‘left behind children’

Twogether, bedacht door UT-student Biyang Zhang, is een apparaat dat kind en ouder door warmte op afstand met elkaar verbindt. Het ontwerp is vanaf zaterdag te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

News

Green, orange and blue cards for More than a Degree awards

The ‘More than a Degree’ award ceremony was held at the Waaier yesterday. The event, an initiative of the Student Union, shone light on the most active students of the year 2018.

News

Nederland tuimelt uit top 5 kenniseconomieën

Nederland valt dit jaar net buiten de top 5 van meest concurrerende economieën ter wereld, meldt het World Economic Forum. De Verenigde Staten voeren de ranglijst aan.

News
UT-beleggersclub Duitenberg stapt RTL-Z beurscompetitie in

‘Beleggen moet je emotieloos doen’

Duitenberg, de beleggingsstudieclub van de UT, doet mee aan een universiteitscompetitie in het beursspel van RTL Z. Secretaris David Evers vertelt over de race om het geld.

News
Docentevaluaties deel 2: negen oplossingen

‘Als studenten heel tevreden zijn moet je óók oppassen’

Van persoonlijke beledigingen tot stompzinnige oordelen… Veel docenten hebben grote moeite met de kritiek die studenten leveren in evaluaties. Het roer moet om, vinden ze. Maar hoe dan?

News

Heerkens pleit voor kenniscentrum XL CargoDrones

Een kenniscentrum voor onbemande vrachtvliegtuigen, in Twente. Dat is het plan van UT-onderzoeker en luchtvaartdeskundige Hans Heerkens, waarmee dit het eerste kenniscentrum ter wereld op dat gebied zou worden. ‘Nu nog ‘founding fathers’ vinden.’

News

Expats nog niet tevreden

De dividendbelasting blijft bestaan en daardoor heeft het kabinet genoeg geld om expats tegemoet te komen van wie het belastingvoordeel wordt versoberd. Maar de expats blijven boos en dreigen met een rechtszaak.

News
Studentikoos Enschede over Niemand in de stad

‘Een horloge op de kroeg kan natuurlijk niet’

Taste-leden Van der Linden en Wigchering bezochten Niemand in de stad, een film over het studentenleven in Amsterdam, en vellen hun oordeel. ‘Ik zou mijn ouders graag meenemen naar deze film. Dan begrijpen ze het studentenleven beter.’

News

UT migreert naar Windows 10

De UT-computers maken langzaam maar zeker massaal de overstap naar Windows 10. Carmen Olde Scholtenhuis, hoofd ICT Customer Support, vertelt over deze grote opgave die eind 2019 afgerond moet zijn.

News
Docentevaluaties deel 1: de kritiek

‘Ze zijn anoniem, je kunt je niet verdedigen’

Van persoonlijke beledigingen tot stompzinnige oordelen: veel docenten hebben grote moeite met de kritiek die studenten leveren in evaluaties. Het roer moet om, vinden ze.

News

Enquête: geen cynisme, wel veel kritiek op docentevaluaties

Docentevaluaties moeten op de schop, zegt een meerderheid van de docenten in een enquête van het Hoger Onderwijs Persbureau. Eén op de zes vindt zelfs dat ze helemaal afgeschaft moeten worden.

News

Uitgaven: onderwijs moet met de billen bloot

Hogescholen en universiteiten moeten in de toekomst beter verantwoorden waar ze hun geld aan uitgeven, vindt het kabinet. En als ze dat eenmaal doen, moeten ze van elkaar leren.

Read more articles