News

Off we go! NVAO gaat Engels toetsen

Waarom is deze opleiding eigenlijk in het Engels? Vanaf februari gaan de keurmeesters van het hoger onderwijs die vraag stellen in de zesjaarlijkse accreditatie van opleidingen.

News

Nieuwe opleiding Mechanical Engineering werft in Schagen

Een Kick-off-event van de VU/UT-samenwerkingsopleiding Mechanical Engineering moest middelbare scholieren van het Regius College in Schagen woensdag warm maken voor de bacheloropleiding. Portefeuillehouder onderwijs bij ET, Marjolein Dohmen-Janssen, was erbij. ‘Er zaten enthousiaste meisjes in het publiek.’

News

Pas op, het wordt hier flexibel!

Het hoger onderwijs moet ‘flexibeler’ worden, vinden zo ongeveer alle politieke partijen. Maar wat zijn de gevolgen? Studenten en docenten moeten opletten, waarschuwt hbo-docent en medezeggenschapper Arie Rinzema.

News

D66 wil universitaire masteropleiding voor onderwijzers

Als het aan D66 ligt, komt er volgend collegejaar al een universitaire masteropleiding tot leraar in het basisonderwijs. De tweejarige master moet studenten aantrekken die eigenlijk niet van plan waren om later voor de klas te staan.

News

‘Europese studenten hebben moeite een kamer te vinden’

Vooral Europese studenten die aan de UT willen studeren, hebben moeite met het vinden van een kamer. Dat zegt programmamanager huisvesting, Amir Ametovic. Zij krijgen in tegenstelling tot visumplichtige studenten geen woongarantie en hebben last van het coöptatiesysteem.

News
Persbureau Reuters stelt lijst samen

UT op plek 75 in lijst Europese innovatieve universiteiten

Het internationale persbureau Reuters zet de UT dit jaar op de 75e plek in Europa als het gaat om innovatieve universiteiten. De TU Delft is volgens het persbureau de innovatiefste Nederlandse universiteit. Wereldwijd staat de Amerikaanse Stanford University bovenaan.

News
CHEPS-onderzoeker Ben Jongbloed over rijksbijdrage

‘Dit bekostigingsmodel heeft zijn beste tijd gehad’

Een van de beloftes uit het regeerakkoord is dat de bekostiging van het hoger onderwijs op de schop gaat. Een rapport van de UT-vakgroep CHEPS, die onderzoek doet naar hogeronderwijsbeleid, gaf minister Van Engelshoven alvast stof tot nadenken. Hoofdonderzoeker Ben Jongbloed: ‘Waar de ene instelling wint, verliest de ander.’

News

De campus is een boom rijker

De campus is een boom rijker. Studentenduurzaamheidsvereniging SUSTAIN plantte gistermiddag in het kader van de nationale ‘Dag van de Duurzaamheid’ een jonge eik.

News

Technohal wordt TechMed Centre

De Technohal krijgt de naam TechMed Centre. Daarmee krijgt het gebouw dezelfde naam als het onderzoeksinstituut dat er haar onderkomen vindt. De officiële opening staat gepland voor de dies natalis in 2019.

News

UFonds viert 70-jarig bestaan met alumni en donateurs

Het universiteitsfonds bestaat zeventig jaar. Reden voor een feestje. ‘Dat doen we op verzoek van alumni en donateurs. Zij geven aan dat ze graag een warme band houden met de UT en ze waarderen onze evenementen’, aldus directeur Maurice Essers.

News
Regenboogvlag bij hoofdingang op Coming Out Day

‘We moeten de boodschap uitdragen dat iedereen welkom is’

De UT doet morgen voor het eerst mee aan de nationale Coming Out Day. Universitair hoofddocent, Eric Louis, nam het initiatief en hijst morgenochtend de regenboogvlag aan een van de vlaggenmasten bij de hoofdingang.

News

A3T becomes an official UT student team

Aerobotic Tech Team Twente (A3T) has become the sixth official UT student team. The team focused on drone technology has received a final approval from the Executive Board and will now be supported by the University of Twente.

Read more articles