News
Herijking Twents Onderwijsmodel

Module minder strak, opleiding meer ruimte

De regel ‘15 EC of niets’ in de modules van het Twents Onderwijsmodel is niet langer heilig. Vorige week sprak rector Thom Palstra met de opleidingsdirecteuren. De vraag naar meer flexibiliteit kwam naar voren en wordt verder onderzocht.

News

‘Rating’ constitution drinks

Cas Ebbers, student BIT and member of study association Inter-Actief, created a website on which constitution drinks are rated. Points can be given from 1 to 5 in two categories: The best beer and the best atmosphere.

News

Vragen Uraad over verhuurder studio's Hogekamp

Moet de UT zich associëren met verhuurder Camelot? Dat vroeg Sevim Aktas (UReka) in de Uraad-vergadering van woensdag aan het CvB. Ook het alternatieve woonaanbod voor internationals laat volgens de studentenfractie te wensen over.

News

Uraad: ‘Reorganisatie S&B is duivels dilemma’

Een duivels dilemma, zo omschreef Ivo Bijker (CampusCoalitie) de instemmingsvraag over de reorganisatie bij Strategie & Beleid in de Uraad woensdagmorgen in de Uraad. ‘We kunnen niets anders dan instemmen, maar het reorganisatieproces klopt van geen kant.’

News

UT scoort gemiddeld in Elsevier ranglijst

Van de twintig beoordeelde UT-opleidingen scoren er drie positief, vijftien gemiddeld en twee negatief in de jaarlijkse ranglijst van Elsevier naar beste studies, universiteiten en hogescholen. De UT-docenten technische natuurkunde krijgen landelijk de beste beoordeling.

News

CvB: ‘Wij mengen ons niet in toewijzen sportvelden’

Is het niet curieus dat de UT zegt studentensport belangrijk te vinden, maar tegelijk een externe voetbalschool op de voetbalvelden toe te laten ten nadele van voetbalverenging Drienerlo? Dat vroeg Vincent Witmond (PvdUT) vanmorgen aan het CvB in de URaad-vergadering.

News

Uraad akkoord met hoogleraarschap met onderwijsaccent

De UT kan verder met het plan om onderwijsprestaties mee te nemen in het carrièrepad naar het hoogleraarschap. De Uraad had woensdagmorgen geen bezwaren en stemde in.

News

Nobelprijs scheikunde voor verbetering van enzymen en eiwitten

De Nobelprijs voor de scheikunde gaat dit jaar naar twee Amerikaanse en een Britse biochemicus. Ze gebruikten evolutionaire principes om nieuwe enzymen en eiwitten te maken.

News

‘Aftrap’ op nieuwe sportvelden UT

De campus is drie sportvelden rijker. Gisteravond vond de officiële opening plaats bij de boortoren van DHC. De Drienerlose hockeyers, tennissers en lacrossers speelden alle drie een demonstratiewedstrijd op de nieuwe velden.

News

De berkenwants dringt binnen

Ze zijn niet schadelijk of gevaarlijk, wel irritant. De Kleidocerys resedae, oftewel de berkenwants, belaagt deze dagen enkele campusgebouwen. De insecten zijn niet te bestrijden, wel te vangen, zegt Nico Pariënte van Campus & Facility Management.

News
Gallery Fase 2 geen bedrijfsverzamelgebouw maar ontmoetingsplek

‘Gebruikers betalen geen huur, maar fee voor diensten’

Een duurzame ontmoetingsplaats waar de academische gemeenschap en ondernemers elkaar vinden. Dat is het idee voor fase twee van The Gallery. Projectleider BLOC onthult vandaag de plannen. Medio 2020 moet de verbouwing af zijn.

News

Studieruimtes UB bijna hersteld

De door water beschadigde studieplekken in de bibliotheek van de Vrijhof zijn vanaf 15 oktober weer beschikbaar. Afgelopen zomer kampte de bibliotheek met wateroverlast door forse hoosbuien, waardoor tapijt en plafondplaten beschadigd raakten.

Read more articles