News

‘Geen sprake van Europese propaganda’

Minister Van Engelshoven is niet bang dat het Nederlandse hoger onderwijs gepusht wordt om de Europese gedachte uit te dragen. Opleidingen Europese studies varen hun eigen koers, stelt ze, ook als ze extra geld krijgen van de EU.

News

Collegegeld internationale pré-bachelorstudent: 14.000 euro

Internationale pré-bachelorstudenten gaan straks 14.000 euro collegegeld betalen voor het schakeljaar van Navitas, de organisatie die ze klaarstoomt voor een studie op de UT. Dat staat in het implementatieplan dat morgen in de Uraad besproken wordt.

News

Nobelprijs natuurkunde voor gereedschap van laserlicht

De Nobelprijs voor de natuurkunde gaat dit jaar naar drie wetenschappers die ‘gereedschap van licht’ hebben gemaakt: ze zorgden voor twee grote doorbraken in de lasertechnologie.

News

‘Big Fish’-alumnus: ‘Houd je blik open’

Alumnus Boudewijn Rombouts (37) holt normaliter als manager door de gangen van gameontwikkelaar Big Fish Games in Seattle. Nu is hij voor een bliksembezoek in Nederland en bij zijn alma mater, de UT. Over zijn loopbaan tot nu toe, de game-miljardenindustrie en tips voor studenten.

News
Manage your career course

‘There are still pitfalls for women at the UT’

‘Manage your career’ is a course designed specifically for women who want to make the next step in their career at the UT. Its tenth edition will start this October. ‘It’s still harder for women to reach the (sub)top,’ the trainer Sandra Doelman explains the purpose of this female-only course.

News

‘We hebben vooral gewonnen in de werkplaats’

Het UT-team Electric Superbike Twente is gisteren in Wales Europees kampioen geworden in de competitierace voor elektrische motoren de MotoE.

News

Nobelprijs voor immunotherapie tegen kanker

Je kunt kanker wegsnijden, bestralen of met medicijnen aanvallen, maar je kunt het lichaam ook helpen om zichzelf gezond te maken. Voor hun onderzoek naar ‘immunotherapie’ krijgen twee wetenschappers de Nobelprijs voor de geneeskunde.

News

Vindicat nog altijd uit de gratie

Ook dit jaar krijgt de Groningse studentenvereniging Vindicat geen bestuursbeurzen. De vereniging wordt bovendien niet uitgenodigd voor officiële gelegenheden van de hogeschool en de universiteit. Misschien volgend jaar weer wel.

News

Studieschuld & hypotheek: banken doen het goed vindt minister

Er is weinig mis met de manier waarop banken een studieschuld meewegen bij de aanvraag van een hypotheek, denkt minister Van Engelshoven. Wel wil ze studenten beter voorlichten over de consequenties van een lening.

News

Een hele toer, die financiering van het hoger onderwijs

Welke universiteiten en hogescholen krijgen in de toekomst extra geld ten koste van de rest? Een speciale commissie mag voor minister Van Engelshoven de kastanjes uit het vuur halen.

News

Geen Kamermeerderheid voor versoepeling bsa

Minister Van Engelshoven moet alles uit de kast halen, wil ze haar plan voor minder strenge eisen aan eerstejaarsstudenten door de Tweede Kamer loodsen. Nu heeft ze nog geen meerderheid, blijkt uit een rondgang van het HOP.

News

TN-plusprogramma: ‘Geen verplichting, wel ruimte voor verdieping’

Naast je bachelor technische natuurkunde ook nog dertig studiepunten halen bij informatica. UT-student Mathieu Nass (22) presteerde het. Hij is een van de 32 technische natuurkundestudenten die vandaag hun diploma in ontvangst nemen. Op zijn diploma komt een speciale aantekening.

Read more articles