News

Studenten bezetten UvA-pand

Actievoerders hebben het P.C. Hoofthuis van de Universiteit van Amsterdam bezet. Ze verzetten zich tegen bezuinigingen bij de faculteit der geesteswetenschappen en eisen onder meer de ‘dekolonisatie’ van de universiteit.

News

VV Drienerlo moet wijken voor externe voetbalschool

Voetbalvereniging Drienerlo is boos. Ze moet trainingstijden afstaan aan de externe voetbalschool Football Equals Foundation. Dat is tegen UT-afspraken in. Die luiden dat sportaccommodaties na 18:00 gereserveerd zijn voor studentensport.

News

ITC wil onderscheidend en duurzaam gebouw

Onderscheidend en duurzaam. Met die woorden beschrijft Erna Leurink, directeur bedrijfsvoering ITC, het gebouw dat de faculteit vanaf 2021 moet krijgen. De verhuizing naar de campus betekent ook ruimte inleveren. ‘Een uitdagende, maar interessante puzzel’, vindt Leurink.

News

Geen geld voor kortere wachttijden bij DUO

De bezuinigingen op het hoger onderwijs treffen studenten soms onverwacht: ze hangen bijvoorbeeld heel lang in de wacht als ze DUO bellen. Minister Van Engelshoven wil graag helpen, maar heeft te weinig geld.

News
Nieuw gedragscode

Rector: ‘Integriteit is het grootste goed’

De UT krijgt een zorgplicht over wetenschappelijke integriteit van onderzoek. Dat staat in de herziene Nederlandse gedragscode die 1 oktober van kracht gaat. Rector Thom Palstra: ‘Integriteit is het grootste goed in de wetenschap.’

News

WB-opleiding met VU: ‘Grove schets ligt er, nu de invulling nog’

Er is vrij baan voor de gezamenlijke bacheloropleiding werktuigbouwkunde van de UT en de VU, nu de universiteitsraad akkoord is. Volgend jaar moeten er zo’n zeventig studenten instromen, volgens kwartiermaker Pieter Roos en portefeuillehouder onderwijs bij de faculteit Engineering Technology Marjolein Dohmen-Janssen. Ze vertellen uitgebreid over de stand van zaken.

News

LSVb-bestuurscrisis: lidbonden steunen interim-bestuur

De leden van de Landelijke Studentenvakbond LSVb hebben Carline van Breugel tot interim-voorzitter benoemd. Ze neemt de plaats in van Geertje Hulzebos, die opstapte na een conflict in het bestuur.

News

ISO boos over lobby voor registratie studieschuld

Het Bureau Krediet Registratie zet volgens studentenorganisatie ISO alles op alles om studieschulden alsnog te mogen registreren. Het BKR zou een lobbykantoor in de arm hebben genomen.

News

Studenten het minst eenzaam

Dertig procent van de Nederlanders voelt zich enigszins eenzaam en nog eens zeven procent is ‘sterk eenzaam’. Onder jongeren en hoogopgeleiden liggen die percentages lager, blijkt uit cijfers van het CBS.

News

UT zakt vijf plekken in nieuwe THE-ranking

De UT zakt vijf plekken in de nieuwe wereldwijde ranglijst van het Britse tijdschrift Times Higher Education, naar plaats 184. Net als andere Nederlandse universiteiten verliest de UT licht terrein. Voor sommige universiteiten geldt dat ze flink dalen.

News

UT-alumnus in MIT lijst van innovators onder 35 jaar

Menno Veldhorst (TN, 2008) behoort tot de top van Innovators jonger dan 35 jaar. De lijst met jong talent is gepubliceerd in het online september/oktober nummer van MIT Technology Review.

News

‘We feel really strong that we managed to survive’

Can one be hopeful about starting anew, having experienced the worst – ‘a war’? The symposium ‘The Will Power of The People of Syria’ organized yesterday in the Vrijhof by Studium Generale in cooperation with the association Connecting Hands shed light onto how one can make the most of a war situation.

Read more articles