News
Urban Planning through games

Play The City

As part of the first Philosophy of the City Summer Colloquium hosted at the University of Twente, Ekim Tan offered a public lecture yesterday. The director of Amsterdam’s Play the City explained at the DesignLab how the games her company designs can offer advice on urban planning for policymakers, designers, and local citizens.

News

Europese aanbesteding voor fotografiewerk UT

De Universiteit Twente gaat al haar fotografiewerk Europees aanbesteden. De UT is dat verplicht volgens richtlijnen van de Europese Unie. Vanaf morgen is de aanbestedingsopdracht openbaar. Projectleider Myrthe Swaak licht het hoe en waarom van de procedure toe.

News

Opkomst voor raadsverkiezingen blijft dalen

De sterkere positie van de medezeggenschap leidt niet tot een hogere verkiezingsopkomst van studenten, blijkt uit een rondgang van het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Bij vrijwel alle universiteiten gingen dit jaar minder studenten naar de stembus.

News
Book about the future of sex

Holy Fuck

UT alumna Mabel Nummerdor has co-authored book titled ‘Holy Fuck’, published last week. Why does a Twente graduate end up writing a book about the future of sex? ‘It’s something people find very difficult to talk about, but sex drives us, it’s part of us. If we keep it in the dark, it can hurt us,’ answers the trendwatcher.

News

Ov-studentenkaart goedkoper? Minister vraagt juridisch advies

Om te besparen op de ov-studentenkaart wint onderwijsminister Van Engelshoven momenteel juridisch advies in: kan het contract met de vervoersbedrijven niet goedkoper?

News

Jett Rebel voert line-up aan bij introductieconcert

De Nederlandse popartiest Jett Rebel is headliner bij het introductieconcert tijdens de Kick-in. Daarnaast treden bij het concert op 29 augustus de bands Rilan & the Bombardiers en Daredevils op.

News

‘Negenhonderd extra wooneenheden nodig op campus’

Op basis van de instroomprognoses zijn in 2020 negenhonderd extra woongelegenheden nodig, idealiter op de campus. De UT wil geen woonfaciliteiten meer in beheer hebben en zoekt externe partijen voor de bouw.

News

Collegegeld met 18 euro omhoog: kleinste stap in jaren

Voor studiejaar 2019-2020 stijgt het wettelijke collegegeld met 18 euro. Het is de kleinste sprong in jaren, nu het tarief niet langer omhoog hoeft voor de hogere salarissen van leraren.

News

Studentenprotest eindigt met politie-ingrijpen

Een studentenprotest in Amsterdam tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs is vrijdagavond op verzoek van de UvA beëindigd door de politie. De studenten vonden het optreden te hardhandig en willen aangifte doen.

News

Halvering collegegeld: snel antwoord op senaatsvragen

Geloof ons maar, de halvering van het collegegeld is een goed idee. Dat is in een notendop het antwoord van minister Van Engelshoven op kritische vragen van de Eerste Kamer.

News

‘Onze omgang met agressie en geweld verbeteren’

De arbeidsinspectie vindt dat de UT beter om moet gaan met agressie en geweld, zo liet ze begin dit jaar weten. De afdeling Human Resources ging met die opmerkingen aan de slag. Het eerste resultaat: een herziene gedragscode, geldig voor medewerkers, studenten en bezoekers.

News
verhuisbewegingen

Plan CvB: ATLAS naar de Drienerburght

University College Twente (ATLAS) onderbrengen in de Drienerburght, dat is het plan van het college van bestuur. Het gaat om een permanente nieuwe plek voor de kleinschalige excellentieopleiding.

Read more articles