News

Inspectie eist betere voorlichting selectie wo-masters

Steeds meer universitaire masters selecteren hun kandidaten en daar zouden ze betere voorlichting over moeten geven, stelt de Onderwijsinspectie. De aanvullende eisen werpen vooral voor mannen een drempel op.

News

UT stijgt opnieuw in QS-ranking

De meeste Nederlandse universiteiten dalen in de wereldwijde QS Rankings 2019, maar de UT klimt van 179 naar 172. Er staan drie Nederlandse universiteiten in de top 100.

News

Willen we meer of minder Engels?

Minister Van Engelshoven gaat de wet veranderen, zodat opleidingen niet in de juridische problemen komen met Engelstalig onderwijs. Tegelijkertijd wil ze strengere controle op datzelfde Engelstalig onderwijs. De Tweede Kamer krabbelt zich achter de oren.

News

Toch nog bang voor censuur in wetenschap

Nog altijd zijn VVD en PVV bang dat er in de wetenschap sprake is van zelfcensuur en gebrek aan perspectieven, bleek gisteren in een debat over wetenschapsbeleid. GroenLinks uitte soortgelijke zorgen.

News

Vijf vragen over schurft

Schurft, de ‘armenziekte van begin vorige eeuw’, is terug van weggeweest. In studentenhuizen van Groningen tot Den Haag waart de besmettelijke huidaandoening rond, melden verschillende media vandaag. Is het echt zo erg en zo ja, hoe voorkom je het?

News
Reorganisatie Strategie & Beleid

Informatiemanagement en alumnibureau naar andere plek

De afdeling Universitair Informatiemanagement en het Alumni en Development Office krijgen een andere plek in de UT-organisatie. Ze verlaten Strategie en Beleid en gaan naar respectievelijk LISA en Marketing en Communicatie. Dat is het gevolg van een reorganisatie.

News

Dave Blank onderzoekadviseur bij Saxion

Dave Blank, Chief Scientific Ambassador en Universiteitshoogleraar van de UT, heeft er een nieuwe functie bij. Per 1 juni gaat hij aan de slag als adviseur van het College van Bestuur van Saxion.

News

Keuzegids komt met Engelstalige versie

Ook internationale studenten mogen weten wat de sterkste en zwakste masteropleidingen van Nederland zijn, vinden de makers van de Keuzegids. Voor drie vakgebieden bieden zij hun informatie nu in het Engels aan.

News

Eerste Kamer snapt weinig van halvering collegegeld

Van regeringspartijen tot oppositie, de senatoren in de Eerste Kamer hebben veel vragen bij een wetsvoorstel waar minister Van Engelshoven haast mee heeft: de halvering van het collegegeld voor eerstejaars studenten.

News

Kennispark heeft meeste bedrijven, maar groei blijft achter

Kennispark Twente is de afgelopen vier jaar met 71 bedrijven gegroeid naar een totaal van 471. Daarmee is het de grootste van de Nederlandse campussen en scienceparken. De werkgelegenheid steeg er met zes procent, naar ruim zesduizend banen.

News

Tweede Kamer wil ‘pechstudenten’ helpen

Studenten zonder basisbeurs moeten gecompenseerd worden als hun universiteit of hogeschool de afgelopen jaren te weinig geld in het onderwijs heeft gestoken, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

News

U-Multirank: ruim 1.600 instellingen vergeleken

Meer dan zestienhonderd universiteiten en hogescholen zijn opgenomen in de vijfde editie van U-Multirank, de wereldwijde EU-ranglijst van het hoger onderwijs. Maar de witte vlekken blijven een probleem.

Read more articles