News

Finalisten onderwijsprijs bekend

UT-docenten Sabine Siesling (gezondheidswetenschappen), Farid Vahdati (civiele techniek) en Marijn Zwier (industrieel ontwerpen) zijn genomineerd als finalisten voor de Centrale Onderwijsprijs. Op 18 juni nemen zij het in Waaier 2 tegen elkaar op voor de titel ‘docent van het jaar’.

News

UvA steunt eigen actievoerders met open brief aan minister

Er kan niet nog meer worden bezuinigd op onderwijs en onderzoek, er moet juist geld bij. Dat schrijft het bestuur van de Universiteit van Amsterdam vandaag in een open brief aan minister Van Engelshoven.

News
numerus fixus

Technische geneeskunde laat twintig studenten meer toe

De numerus fixus van technische geneeskunde wordt vanaf collegejaar 2019/20 uitgebreid met twintig studenten. De enige UT-opleiding met een beperkte toelating gaat daarmee naar een instroom van 150. ‘Met een voorbehoud’, zegt opleidingsdirecteur Heleen Miedema. ‘Ik heb meer docenten nodig.’

News

Handboek voor buitenlandse wetenschappers

Wat voor cijfers krijgen studenten hier? Wat is een bijzonder hoogleraar? Waar vraag je onderzoeksgeld aan? Om buitenlandse onderzoekers wegwijs te maken in de Nederlandse wetenschap heeft De Jonge Akademie een gids geschreven.

News

Brinkman: zorgen over lage opkomst

De PvdUT verloor bij de universiteitsraadverkiezingen van afgelopen week één zetel aan nieuwkomer Dik Schipper. Op de vraag waarom zijn partij verliest, heeft Gert Brinkman van de PvdUT geen pasklaar antwoord. ‘Wat ik echt naar vind, is de bedroevend lage opkomst.’

News

Minister omarmt internationalisering, maar ziet keerzijde

Universiteiten en hogescholen moeten de keuze voor Engelstalig onderwijs beter verantwoorden, vindt minister Van Engelshoven. Maar ze blijft internationalisering omarmen.

News

NWO verdeelt Vidi-beurzen: kleine slaagkans

Onderzoeksfinancier NWO heeft 86 ervaren onderzoekers een Vidi-subsidie van 800 duizend euro toegekend. De slaagkans was klein: 485 wetenschappers zijn afgewezen. De UT kreeg dit jaar één Vidi-beurs.

  • EN
  • NL
News

Verkiezingsuitslag: één nieuwkomer, lagere opkomst

De uitslag van de universiteitsraadverkiezingen is bekend: nieuwkomer Dik Schipper krijgt met zijn eenmanspartij ET één zetel, ten koste van de PvdUT. Voor de rest zijn er, zowel bij de medewerkers als de studenten, geen verschuivingen.

  • EN
  • NL
News

Results of elections: one newcomer, lower turnout

The results of the University Council elections are known: newcomer Dik Schipper gets one seat with his one-man party ET, at the expense of the PvdUT. There are no changes for the rest either among employees or students.

News

Cao: meer zekerheid voor jongeren, minder uren voor ouderen

Een loonsverhoging van 4,6 procent, meer baanzekerheid voor jonge wetenschappers en mogelijkheden voor oudere werknemers om minder te gaan werken. Dat staat in de nieuwe concept-cao voor universiteiten.

News
Designlab hosts first SDG DataViz Camp

‘It was a dream of mine to organise a data camp’

In the DesignLab, 36 participants from all over the world recently started working on data visualization. Organised by the UT and Statistics Netherlands (CBS), the SDG DataViz Camp allows participants to join workshops, listen to speakers and work on their assigned challenge, connected to the UN Sustainable Development Goals (SDGs), over the course of a week.

News

‘Inhaalslag’ toetsing Engels bij docenten TNW

Op de UT voldoet 74 procent van het wetenschappelijk personeel dat ook onderwijs verzorgt aan de norm voor het Engels. Alleen de faculteit TNW blijf steken op de helft. Daar moet een ‘inhaalslag’ worden gemaakt, stelt het CvB in haar onlangs uitgebrachte management rapportage.

News

Thomas Weinhart receives Vidi grant

UT researcher Thomas Weinhart from the Department of Thermal & Fluid Engineering has been awarded the Vidi grant worth 800.000 euros.

Read more articles