News

Verkiezingscampagne: waar blijven de stemmen?

Met nog een dag te gaan tot de digitale stembussen sluiten, loopt het niet bepaald storm met het aantal stemmen op kandidaten voor de universiteitsraad. Van de totale studentenpopulatie heeft 30,42 procent haar stem uitgebracht. Bij de medewerkers ligt de opkomst op het moment van schrijven met 31,61 procent iets hoger.

News

UT-alumni ‘overwegend positief’ over studie

Alumni van de UT zijn ‘overwegend positief’ over hun studie en baankansen. Dat blijkt uit de Nationale Alumni Enquête die in opdracht van de universiteiten eens per twee jaar wordt afgenomen aan recent afgestudeerden.

News
Bezetting nieuw Solar Team Twente rond

‘Dit is voor mij hét team to be in’

Solar Team Twente heeft een nieuw team gereed, dat aan de slag gaat met de bouw van een zonneauto voor deelname aan de World Solar Challenge in 2019. Aan het hoofd van het negentienkoppige studententeam staat masterstudent Applied Physics, Annelies Dekker.

News

Persvrijheid blijft kwetsbaar in hoger onderwijs

Ze vindt de vrije pers aan universiteiten en hogescholen heel belangrijk, zegt minister Van Engelshoven. Maar ze gaat geen sancties opleggen als onderwijsinstellingen daar anders over denken.

News

CDA en PvdA willen compensatie voor ‘pechstudenten’

Studenten zonder basisbeurs die niet profiteerden van de toegezegde miljoenen voor beter onderwijs, moeten volgens het CDA en de PvdA financiële compensatie krijgen. Maar de minister voelt daar niets voor.

News
Boogballen, schuine schoten en dribbels

RoboTeam speelt op de aanval

RoboTeam Twente presenteerde woensdagmiddag in de Horst de nieuwe voetbalrobots. Over krap drie weken moeten de creaties het verschil gaan maken tijdens de RoboCup in Canada.

News

Evers en Van Gils in faculteitsbestuur EWI

De faculteit EWI heeft een voltallig faculteitsbestuur. Onlangs werden de hoogleraren Vanessa Evers (portefeuillehouder onderzoek) en Stephan van Gils (onderwijs) benoemd. De invulling bij EWI duurde langer dan andere faculteiten, omdat toenmalig decaan Peter Apers tegen zijn pensioen aanzat.

News

UT researcher selected for Google Women Techmakers program

Cristina Zaga is one of the scholars handpicked for the prestigious Google Women Techmakers Program. The PhD candidate from the UT’s Human Media Interaction (HMI) group has been awarded an academic scholarship and will join the class of 2018 at the Google Headquarters in London this August.

News

Rathenau: Overwerk aan universiteit vooral door vaste staf

Onderzoekers met een vast contract werken harder dan hun collega’s in tijdelijke dienst, stelt het Rathenau Instituut in een nieuw onderzoek naar overwerk en tijdbesteding in de wetenschap.

News

Onderwijsraad: kijk verder dan alleen Engels als onderwijstaal

Internationalisering van het hoger onderwijs heeft zijn goede kanten, maar let op de geopolitieke veranderingen in de wereld, waarschuwt de Onderwijsraad. Universiteiten en hogescholen moeten niet eenzijdig voor het Engels als voertaal kiezen.

News

Hoger onderwijs vreest nieuwe bezuinigingsronde

Het hoger onderwijs vreest nieuwe bezuinigingen nu er wederom sprake is van een begrotingstekort bij het ministerie van Onderwijs. Moet de manier waarop de studentenaantallen worden voorspeld op de schop?

  • EN
  • NL
News

Gegevens ITC-studenten gelekt

De persoonlijke gegevens van 500 studenten van de faculteit ITC zijn door een ‘ongelukkige mail’ verspreid onder studenten van de afdeling. Dat meldt RTV Oost. Het gaat om een mail die oproept om te stemmen voor de Uraad-verkiezingen.

  • EN
  • NL
News

Personal data of ITC students leaked

Personal details of 500 students from the ITC faculty were distributed to all students of the faculty by an 'unfortunate email', reports RTV Oost. It is a mail that calls for voting for the University Council elections.

Read more articles