News

Vrijhof zonder koeling

Net nu de temperatuur naar tropische waarden stijgt, zitten de kantoordelen van de Vrijhof zonder koelinstallatie. Vanwege werkzaamheden is de koeling uitgeschakeld. Naar verwachting is het probleem donderdagmiddag opgelost.

News
Door afschaffing FEZ-gelden in 2012

Flink minder promoties dan verwacht

De UT realiseerde in 2017 opvallend weinig promoties; 197 in plaats van de verwachtte 260. Dat staat in het beleidsdocument Spring Memorandum, die in juni op de rol straat in de Uraad. De terugloop heeft financiële gevolgen. Het ministerie van OCW keert 3,6 miljoen minder aan promotiepremies uit dan de UT had begroot.

News

‘Samen problemen in de zorg het hoofd bieden’

De UT heeft volgens Hermie Hermens, hoogleraar Neuromuscular control en Telemedicine, een sterke positie in het VSNU-onderzoeksprogramma Digitale Samenleving. Met name binnen het thema Health & Well-Being komt de technologische niche van de UT naar voren.

News

Tegenvaller van honderden miljoenen op begroting OCW

Opnieuw heeft het ministerie van OCW een gat op zijn begroting: er zijn meer studenten en meer afgestudeerden dan verwacht. Het gaat de komende jaren om enkele honderden miljoenen euro’s.

  • EN
  • NL
News
UT start wervingscampagne ‘Hypatia’

Miljoenen nodig voor extra vrouwelijke hoogleraren

De UT zet een sprint in om uiterlijk in 2020 tien extra vrouwelijke hoogleraren aan te stellen. Daar hangt een prijskaartje aan. In een uitgewerkt scenario is dat zeven miljoen euro verdeeld over vijf jaar. Waarschijnlijk kunnen niet alle nieuwe hoogleraren hun leerstoel direct zelf bekostigen.

  • EN
  • NL
News

Millions needed for additional female professors

The UT is rushing to appoint ten additional female professors by 2020 at the latest. That comes with a price tag. In one scenario, seven million euros divided over five years. Probably not all new professors can directly fund their chair themselves.

News

Onderwijsraad mist regie bij aanpak lerarentekort

Het tekort aan leraren begint zo nijpend te worden dat er snel een taskforce moet komen die de problemen te lijf gaat. Dat adviseert de Onderwijsraad in een “brandbrief” aan de ministers van Onderwijs.

News
University Council debate

‘We all want the best for students and employees’

A public debate with all UT parties running for a seat on the University Council took place today at the O&O square. The discussion, organized by U-Today and Studium Generale, covered various topics, including language policy, TOM and work pressure.

News

Fact viert 25-jarig bestaan

Fact, de koepel van de Enschedese studentenverenigingen, werd 25 jaar geleden opgericht en viert dus haar vijfde lustrum. UT-student Suzanne Wassenaar, voormalig quastor van Fact, zit in de lustrumcommissie.

News
Electric Superbike Twente onthult motor

Van idee tot racemonster in negen maanden

Hij is rood en kan met 200 pk in potentie 250 kilometer per uur aantikken. Studententeam Electric Superbike Twente onthulde zojuist zijn racemotor aan een bomvolle bioscoopzaal in Kinepolis Enschede.

News
Stemmen voor de Uraad

Medezeggenschap voor medewerkers, wat valt er te kiezen?

UT-medewerkers stemmen om de twee jaar voor hun vertegenwoordiging in de centrale medezeggenschap, de Uraad. Dat kan in de komende week. Er is met CampusCoalitie, PvdUT en de nieuwe eenmansfractie ET keuze uit verschillende smaken. Waar staan de partijen voor?

News

‘UT goed voorbereid op nieuwe AVG-wet’

De UT is na een traject van twee jaar voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vandaag van kracht gaat. Dat stellen directeur Jan-Laurens Lasonder en afdelingshoofd Henk Swaters van de dienst LISA. ‘Maar een organisatie kan door een aantal open normen in de wet nooit voor honderd procent zeggen dat zij AVG-proof zijn.’

News

Wat vindt u van hogere rente op studieschuld?

Wie aanmerkingen heeft op het plan om de rente op studieschulden te verhogen, heeft nu de kans om dat aan het kabinet te laten weten. Het wetsvoorstel staat sinds gisteren voor internetconsultatie online.

Read more articles