News

JobTeaser: werk en student beter samenbrengen

Career Services gaat een pilot van een jaar aan met het online carrièreplatform JobTeaser, dat deze week wordt gelanceerd. Volgens coördinator Hemo Oumenad een welkome moderniseringsslag. ‘Dit platform draagt bij aan ons doel: dat de student het werk vindt en vice versa.’

News

MijnDUO gaat offline, maar geen paniek

MijnDUO gaat een maand op zwart om het ict-systeem te vernieuwen. Maar alles is tot in de puntjes voorbereid en DUO blijft gewoon bereikbaar, bezweert minister Van Engelshoven.

News

'Ondertekening betekent nog geen gedragsverandering'

Rector Thom Palstra herkent zich niet in het beeld dat er aarzeling zou zijn bij het CvB om een centrale gedragscode in te voeren. UT-hoogleraar Wiendelt Steenbergen haalde dit donderdag aan tijdens een lunchdiscussie in het DesignLab, die in het teken stond van #MeToo in Academia.

News

NWO geeft 35 wetenschappers Vici-beurs

Betere batterijen tot stress in kinderen, van de islam in Europa tot zwaartekrachtgolven in het heelal: 35 wetenschappers gaan onderzoek doen met een Vici-beurs van wetenschapsfinancier NWO.

News

Marie Curie beurs voor talentvolle onderzoeker

Stéphanie Gauttier, postdoc bij vakgroep Filosofie van de faculteit BMS, ontvangt een individuele Marie Curie beurs van de Europese commissie. Met deze prestigieuze prijs kan zij twee jaar onderzoekservaring opdoen in het buitenland.

News

Studenten selecteren op nationaliteit: het mag niet

Hoe houden we grip op de toevloed van buitenlandse studenten naar Nederlandse opleidingen? Sommige universiteitsbestuurders willen ‘sturen’ op nationaliteit, maar hoogleraren onderwijsrecht vegen daar de vloer mee aan.

News

Geen gedwongen ontslag om beheersing Engels

Engels wordt de voertaal van de TU Eindhoven. Maar portiers, secretaresses en beleidsmedewerkers hoeven niet voor hun baan te vrezen als ze die taal slecht beheersen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer.

News

Vici voor Jacco Snoeijer

UT-hoogleraar Jacco Snoeijer krijgt een Vici-beurs ter waarde van 1,5 miljoen euro. Met het geld van onderzoeksfinancier NWO begint hij met onderzoek naar de interactie van zachte materialen.

News

Petitie voor afval scheiden in campushuizen

Een petitie om afval te kunnen scheiden in de studentenhuizen op de campus, leverde binnen 24 uur al bijna tweehonderd handtekeningen op. Initiatiefnemer is UT-student en campusbewoonster Willemijn Luiten.

News

Demcon zet in op Duitse groei

Technologiebedrijf en UT-spin-off Demcon uit Enschede heeft mechatronicaspecialist Systec uit Münster overgenomen. De overname biedt Demcon naar eigen zeggen een uitvalbasis om verder te groeien op de Duitse markt.

News

‘Giet it oan’ op de campus?

Het kwik daalt al dagen en volgende week verwacht het KNMI zelfs twaalf graden onder nul. Dat roept één vraag op: gaat het door? De Elfvijvertocht op de campus welteverstaan.

News

‘We need a university-wide code of conduct’

The BMPI (Biomedical Photonic Imaging) group at the UT recently implemented an internal code of conduct, which also covers topics such as sexual harassment or discrimination. Today, BMPI professor Wiendelt Steenbergen presented the code during a FFNT lunch discussion in the DesignLab.

Read more articles