News

Klachten over studiekeuzecheck? Hier melden

Aankomende studenten hebben recht op een ‘studiekeuzecheck’: past de opleiding van hun voorkeur wel bij hen? Die check kan stukken beter, denken studentenorganisaties LSVb en ISO. Daarom gaan ze klachten verzamelen.

News

‘We stimuleren het maken van enorm veel fouten’

Ondernemen begon voor Hugo de Koning bij het wegbrengen van lege bierflesjes en het verkopen van cupcakes. Nu helpt hij met zijn bedrijf YoungCapital wekelijks 25 duizend jongeren aan het werk. Hij vertelde gisteravond zijn verhaal bij Route Suc6 in The Gallery.

News

D66: verplichte toelatingstoetsen moeten gratis

D66 wil dat studenten niet langer opdraaien voor de kosten van toelatingstoetsen die opleidingen verplicht stellen. ‘Niet iedereen heeft een vader of moeder die de portemonnee trekt voor een dure test.’

News

Minister: let op met antiplagiaatsoftware

Minister Van Engelshoven vindt het ‘onwenselijk’ dat studenten de zeggenschap over hun werk kwijtraken als ze dat online op plagiaat laten controleren. Maar de soep wordt volgens haar niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

News

Topfunctie voor IJzerman in Australië

UT-hoogleraar Maarten IJzerman verlaat de UT. Hij vertrekt in mei naar Melbourne in Australië, en wordt daar hoofd van Cancer Health Services Research bij het Victorian Comprehensive Cancer Centre (VCCC). IJzerman houdt deels zijn aanstelling in Twente.

News

ASML-topman te gast bij Entrepreneurial Day

Peter Wennink, CEO en president van chiptechnologiebedrijf ASML, is de hoofdspreker bij de UT Entrepreneurial Day op 21 juni. Ook staan dan de finale van de UT Challenge op het programma, de uitreiking van de Marina van Damme-beurs en de Van den Kroonenbergprijs.

News

Ready to ignite thema Kick-In

Ready to Ignite, zo luidt het thema van de Kick-In 2018. Zijn de aankomende eerstejaars klaar om te gaan vlammen tijdens hun studententijd? In de Vrijhof liet de Kick-In-commissie het publiek gisteren kennis maken met het thema door een toneelstuk op te voeren.

News

UT houdt weer open huis

De UT gooit haar deuren open voor het grote publiek. Op zaterdag 23 juni houdt de universiteit na een hiaat van vier jaar weer open huis. De verwachting is dat zo’n vijfduizend bezoekers richting de campus komen.

News

Nieuwe norm legt duurzaamheidsbeleid vast

De UT voert een nieuw energiemanagementsysteem in: ISO 50001. Dat betekent dat de universiteit de verantwoordelijk heeft duurzaamheidsbeleid vast te leggen, maar ook in te vullen. Binnenkort gaat een werkgroep aan de slag.

News

Ziekteverzuim hr ‘een serieus signaal’

Het ziekteverzuim bij de dienst human resources (hr) is eind 2017 gestegen naar negen procent. De dienst is daarmee koploper op de UT. Directeur hr, Joost Sluijs: ‘Er wordt veel gevraagd van onze medewerkers. Elke faculteit wil weer iets anders. Dat is soms moeilijk.’

News

SpaceSociety hosts hackathon with NASA

The new UT association SpaceSociety will collaborate with NASA to host a two-day hackathon in DesignLab at the end of May. The event is open for about eighty participants. ‘Our efforts can help to make the concept of space more tangible.’

News

Minister wil docenten en studenten spreken over internationalisering

De kranten staan vol opinies en analyses over buitenlandse studenten en Engels in het hoger onderwijs. Maar onderwijsminister Van Engelshoven neemt de tijd voor ze met haar visie komt. Eerst wat werkbezoekjes afleggen.

Read more articles