News

RoboTeam door naar Canada

Het RoboTeam Twente heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de RoboCup in het Canadese Montreal in 2018. Het is de tweede keer dat Twente meedoet aan het WK robotvoetbal.

News

Minister: ‘UT innovatief in onderwijs’

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bracht maandag een werkbezoek aan de UT. De rondleiding op de universiteit maakte deel uit van een kennismakingsbezoek aan de regio Twente.

News

‘Leve de Universiteit van Nederland!’

Komt er werkelijk een Universiteit van Nederland? Veel aanwezigen bij een KNAW-bijeenkomst zien het wel zitten, want samen kunnen de universiteiten de beste wetenschappers naar Nederland halen.

News

Vakantie-uren doneren aan je collega

Vacation days for societal impact is een nieuw initiatief aan de UT. Medewerkers kunnen vakantie-uren doneren aan collega’s die een tijdje de dagelijkse routine willen verlaten en hun expertise inzetten om de wereld te verbeteren. Eén van de initiatiefnemer is Joe Laufer van het alumnibureau.

News

Europese Commissie wil meer geld voor onderzoek en innovatie

Meer banen, een sterkere economie… als het aan de Europese Commissie ligt, gaan de lidstaten meer investeren in onderzoek en innovatie. Ook uitwisselingsprogramma Erasmus+ zou extra geld moeten krijgen.

News

UT Challenge: ‘Volwassener en focus op kwaliteit’

De inschrijving voor de tweede editie van ondernemerschapswedstrijd UT Challenge is geopend. De organisatie wil meer volwassenheid en kwaliteit en minder koudwatervrees van UT-studenten om mee te doen, aldus Stef Huttinga van de Student Union en projectmanager Lino Thewissen.

News

UT wil meer ud’s aantrekken

Om het tekort aan universitair docenten op te vullen, gaat de UT ook onderzoekers aantrekken als er niet direct een vacature is. HR-directeur Joost Sluijs: ‘Als we een talent in het vizier hebben, dan moeten we er voor gaan.’

News

Rijnders en Van den Berg wd’s MESA+

Onderzoeksinstituut MESA+ krijgt twee wetenschappelijk directeuren: Albert van den Berg en Guus Rijnders. Hun benoemingen – voor beiden 0,5 fte – gaan met terugwerkende kracht per 1 februari in en gelden voor vier jaar.

News

Amerikaanse softwaregigant neemt UT-spin-off PhoeniX over

UT-spin-off PhoeniX Software is overgenomen door de Amerikaanse softwaregigant Synopsys. PhoeniX is gespecialiseerd in fotonica en levert wereldwijd software voor micro- en nanotechnologie.

News

‘Financiering voor toponderzoek schiet door’

De afgelopen twintig jaar gingen er steeds meer beurzen naar toponderzoekers. Daardoor lijken andere wetenschappers in de knel te komen, waarschuwt het Rathenau Instituut in een nieuw rapport.

News

Plagiaatsoftware onder de loep

De software Turnitin/Ephorus waarmee docenten controleren of studenten plagiaat plegen, zou meteen de auteursrechten van de student kapen. Daarvoor waarschuwde Thomas Remmerts (UReka) woensdag tijdens de Uraad.

News

Collecting tears from volunteers

The creator of ‘Imaginarium of Tears’, Maurice Mikkers, is at the UT today, capturing more tears for his collection and strengthening the collaboration with local researchers.

Read more articles