News

UT team Laced Horns wins €30,000

The first ever edition of DroneClash is taking place today at a former navy base in Katwijk. Two UT teams are fighting in this drone battle and U-Today is on the scene to bring you the latest updates.

News

‘Neem hoe dan ook tien vrouwelijke hoogleraren aan’

Wil de UT in 2020 groeien naar twintig procent vrouwelijke hoogleraren, dan moet de onderwijsinstelling nog flink aan de bak. Een klankbordgroep bracht onlangs advies uit aan het college van bestuur: neem de komende twee jaar hoe dan ook tien vrouwelijke hoogleraren aan.

News

Meer vwo’ers dan havisten willen Engelstalige studie

De meeste vwo’ers zien een Engelstalige opleiding wel zitten, de meeste havisten juist niet, blijkt uit een steekproef onder scholieren. Meisjes hebben meer twijfels over hun Engels dan jongens.

News

‘Jaag jezelf niet over de kling’

De studentendecanen en -psychologen van de UT bieden dit voorjaar workshops stresspreventie aan. Tijdens vier avonden lichten ze studenten voor over tijdmanagement, mindfulness en het voorkomen van stress en burn-outs.

News

UT researcher receives a grant of 675.000 euros

ZonMw has awarded a TOP grant to researchers from the University of Twente and Radboud University. This grant of 675,000 euros is intended for the research of molecular regulation mechanisms from human heart cells, which could contribute to better understanding and treatment of heart disease.

News

Open science, als u begrijpt wat ik bedoel

Spraakverwarring ligt op de loer bij het streven naar open science. Want wat noem je open, wat versta je onder science? Karel Luyben, de nieuwe coördinator van het Nationaal Platform Open Science, schept graag een beetje helderheid.

News

‘Tempo te laag om doelstelling open access te halen’

Het lukt niet om alle wetenschappelijke UT-publicaties in 2020 open access te publiceren. Het tempo ligt te laag. Het college van bestuur en de Universiteitsbibliotheek organiseren een bijeenkomst om te horen wat onderzoekers nodig hebben om open access te publiceren.

News

Instemming jaarplan vastgoed en huisvesting

Het college van bestuur heeft het ‘Jaarplan ontwikkeling vastgoed en huisvesting 2018’ met instemming van de universiteitsraad en de raad van toezicht vastgesteld. Dit plan beschrijft wat de UT in 2018 doet rondom huisvesting.

News

Groei bij TU’s: ‘Studenten barsten uit het gebouw’

De technische universiteiten proberen de groei van het aantal studenten op te vangen door bij te bouwen en anders te roosteren. ‘We moeten flink aan de bak.’ Toch kan het niet zonder extra geld vanuit Den Haag, herhalen ze.

News

Nieuw P-NUT-bestuur: ‘Meer belangen van PhD’s behartigen’

Het promovendinetwerk P-NUT koos donderdagavond een nieuw bestuur. Jan Hofste (ITC) is de nieuwe voorzitter. Het bestuur bestaat verder uit Özlem Demirel (TNW) en Vlad Tkachuk (TNW). ‘We willen nog meer als belangenbehartiger optreden.’

News

Papieren appje voor oma

Het is best lastig appen met je opa en oma als ze digibeet zijn. Aan de andere kant, wanneer stuurde je ze voor het laatst een kaartje? Hoog tijd voor de gulden middenweg, vonden vier masterstudenten industrieel ontwerpen. Zij bedachten de ‘Appeenoma’, een apparaat ‘tussen handgeschreven brieven en appjes in’, aldus mede-ontwerper Joran van der Sluis.

News

‘Voor wat wij doen, bestaat geen studie’

De openingsweek van de Bedrijvendagen werd vanmiddag in de Waaier opgeluisterd door een lunchlezing van de makers van Streetlab. Ze vertelden hoe ze van hun hobby, filmpjes in elkaar knutselen met vrienden, een succesvolle carrière maakten.

Read more articles