News

Meer inzet op excellentietrajecten

Het percentage UT-studenten dat deelneemt aan excellentietrajecten steekt al drie jaar op zes procent. In 2020 moet dat volgens de prestatieafspraken met het ministerie van OCW tien procent zijn. Extra inspanning is nodig en werpt zijn vruchten af.

News

Onderzoek naar stijgend ziekteverzuim BMS

Bij de faculteit BMS zitten relatief veel mensen ziek thuis. Vooral bij promovendi is het verzuim het afgelopen jaar gestegen. De afdeling hr onderzoekt wat er aan de hand is en gaat zowel de jonge onderzoeker als de leidinggevende actiever begeleiden.

News

Robotvest geeft steuntje in de rug

UT-onderzoekers Geke Ludden en Angelika Mader maakten samen met modeontwerpster Hellen van Rees een ‘robotvest’ dat je houding corrigeert. Ze presenteren vanmiddag hun prototype bij het Fair FashionTech-evenement in het DesignLab.

News

UT-spin-off Recore Systems failliet

UT-spin-off Recore Systems is failliet. In 2005 werd het bedrijf door drie UT’ers opgericht. Zij zetten hun promotieonderzoek voort in het chiptechnologiebedrijf. Nu, ruim twaalf jaar later, valt het doek voor Recore Systems.

News

‘Geef elke gehandicapte student dezelfde studietoelage’

De verschillen in toeslagen die gemeenten aan studenten met een functiebeperking geven zijn enorm, stellen CNV Jongeren en de Landelijke Studentenvakbond. Ze roepen gemeenten op minstens 282 euro per maand toe te kennen.

News

Secret weapons vs. experienced pilots: Meet the UT drone teams

Aerobotic Tech Team Twente (A3T) and Laced Horns. Those are the two UT teams competing in DroneClash, a drone battle taking place next week in Katwijk. Which one has a better chance of taking home the main prize of €30.000?

News

Kamermeerderheid wil af van ‘goede’ en ‘excellente’ opleiding

Opleidingen die door de onderwijskeuring komen, krijgen als het aan de Kamer ligt alleen nog een ‘voldoende’. Wie straks wil weten hoe goed de NVAO een opleiding vindt, zal de accreditatierapporten erop na moeten slaan.

News

New solar charging stations for e-bikes at the campus

There is now a solar charging station for e-bikes located next to the Spiegel building. It can be used by participants of the ‘Solar powered e-bikes’ project.

News

Rector: ‘Boegbeelden nodig voor onderzoek én onderwijs’

Rector magnifcus Thom Palstra wil dat wetenschappers gewaardeerd worden om goed onderwijs. Daarom moeten onderwijsprestaties mee gaan tellen in het carrièrepad naar het hoogleraarschap, zo werd onlangs bekend gemaakt. Volgens de rector zijn de faculteiten nu aan zet.

News

Minister over tekort aan technici: nog even geduld

Minister Van Engelshoven heeft voorlopig geen oplossing voor het tekort aan technici. Maar de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt moet hoe dan ook beter worden, zegt ze in antwoord op Kamervragen.

News

Tweede Kamer unaniem kritisch over studentenstops

De arbeidsmarkt staat te springen om technici en ict’ers, dus waarom gooien deze opleidingen hun deuren dan tijdelijk dicht? De Tweede Kamer begrijpt er niets van en wil dat de minister een oplossing gaat zoeken.

News

Weg met ‘excellente’ opleidingen, maar waarom eigenlijk?

Kunnen de beste opleidingen van Nederland straks fluiten naar het stempel ‘excellent’? Zelfs onderwijskeurmeester NVAO wil ervan af. Maar de Keuzegids en die excellente opleidingen zelf vinden dat jammer.

Read more articles